Uzun boyu ile rekor kıran Rumeysa Gelgi’ye 3 unvan daha!

Tüm Dünya genelinde ‘en uzun boylu kadın’ rekorunu elinde bulunduran ve adını Guiness Rekorlar Kitabı’na yazdırmayı başaran Rumeysa Gelgi, 3 yeni rekorun daha sahibi oldu. 

YAŞAM 04.04.2022, 11:04 04.04.2022, 12:22
Uzun boyu ile rekor kıran Rumeysa Gelgi’ye 3 unvan daha!

Karabük’te yaşamını sürdüren ve uzun boyuyla kısa süre önce Guiness Rekorlar Kitabı’na girerek adından söz ettiren Gelgi, Safranbolu’da bulunan evinde gazetecileri konuk ederek açıklamalarda bulundu. Yaklaşık 30 gün önce 3 yeni unvana daha layık görüldüğünü aktaran Gelgi, başvuru sürecini ve onay aşamasını kamuoyuyla paylaştı. 

“2021’den beri bu aklımdaydı”

Dünya çapında yapılan araştırma sonucunda ‘en büyük ellere sahip kadın’, en uzun sırta sahip kadın’ ve ‘en uzun parmaklara sahip kadın’ alanlarında da rekorlar kıran Gelgi, “Bu üç alanı da inceledim ve başvuru yapmaya karar verdim. Sene başında başvuru sürecimi tamamladım. Herkesin bildiği gibi 2021 yılında dünya çapında en uzun boya sahip kadın olarak Guiness Rekorlar Kitabı’na dâhil olmuştum. O dönemden beri aslında bu hep aklımın bir köşesinde yer alıyordu” ifadelerini kullandı. 

“3 yeni rekoru daha Türkiye’ye kazandırmanın mutluluğu içerisindeyim”

Değerlendirme sürecini de paylaşan 25 yaşındaki rekortmen isim, “Başvurumuz onaylandıktan sonra ölçme ve onaylama süreçlerine geçtik. Ardından bu rekorlarım da kabul görmüş oldu. 3 yeni rekoru daha Türkiye’ye kazandırmanın mutluluğu içindeyim. Bugün itibariyle yeni rekorlarımla birlikte karşınızda bulunuyorum” diyerek sevincini paylaştı. 

“Bu özelliklerimin dünya çapında bilinmesini istedim”

Yaşadığı fiziksel farklılıklara doğumundan itibaren sahip olduğunu kaydeden Gelgi, “Bu özelliklerin ve farklılıkların değerlendirilmesini ve dünya çapında bilinmesini istedim açıkçası. İnşallah ben tüm farklılığı olan kişilere de bir örnek olurum. Onlara bir referans olabilirsem ne mutlu bana. Kendimizi böyle kabul etmeliyiz. Bazı durumları kabullenerek hayata tutunmalıyız. Dünya da bize sırtını dönmüyor. Bunları fark etmeliyiz diye düşünüyorum. Evet, fiziksel farklılarım mevcut ancak görüldüğü üzere artık ödüllendiriliyorum. Beni motive eden nokta da aslında bu” şeklinde konuştu. 



“Rekor sayım 5’e çıktı”

Genç rekortmen, yeni rekorları hakkında da detayları paylaşarak bilgiler verdi. Gelgi, sırtının 59,9 santimetre uzunluğu ile unvana layık görüldüğünü vurgulayarak, “Sağ orta parmağımın uzunluğu 11,2 santimetre olarak tespit edildi ve onaylandı. Yine sağ elim ise 24,93 santimetre olarak rekora layık görüldü. Böylelikle rekor sayım 5’e çıktı. Bunu aynı zamanda dünya genelinde gerçekleştirmiş olmak da bana ayrı bir gurur ve mutluluk veriyor. Çok önemli başarılara imza attığımı düşünüyorum. Bu alanda bu kadar unvan sahibi başka bir kişi daha var mıdır, bilemiyorum” dedi. 

“Bazı etkinliklerde konuşmacı olarak yer alıyorum”

Hayattan hiçbir zaman kopmadığına ve her alanda yer almaya gayret gösterdiğine vurgu yapan Gelgi, açıklamalarını şu sözlerle noktaladı:
“Bazı etkinlikler var mesela. Beni sanal olarak davet ediyorlar, katılımcı olarak yer alıyorum. Bir üniversitemizin etkinliğinde bu şekilde yer aldım. Konuşmacı olarak düşüncelerimi kendileri ile paylaştım. Yine Erasmus öğrencilerinin bir programına çağrıldım. O da Almanya’da düzenlenmişti. Ona da aynı şekilde bağlanarak katılım gösterdim. Bunlar beni tabi çok mutlu ediyor. Deneyimlerimi, hikâyemi ve mücadelemi insanlarla paylaşmaktan çok mutlu oluyorum. Ben aynı zamanda motive de ediyor. Bana sağlanan bu imkânlardan ve bu rekorlara adımı yazdırmama yardımcı olan herkese de bir kez daha sizler aracılığı ile teşekkür ediyorum.”

Yorumlar (0)