Üzülmeyin Vali bey, geri gelecekler!

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Van Gölü'ndeki tek balık türü olan inci kefalinin tatlı sulara göçünü izledi. Üremek için göçen inci kefali balıkları çoğalıp geri gelecekler.

YAŞAM 20.05.2020, 12:55
Üzülmeyin Vali bey, geri gelecekler!

Türkiye'nin en büyük gölünde yaşayan tek balık türü olan ve üreme dönemi olan 15 Nisan-15 Temmuz'da avlanması yasaklanan inci kefalinin, "üremek için" tatlı sulara başlattığı göç sürüyor.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez de Muradiye ilçesindeki Deliçayı kenarına gelerek balıkların kutsal yolculuğunu izledi, koruma çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Mehmet Emin Bilmez, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, salgın sebebiyle kapatılan mesire alanlarının hayatın normalleşmesiyle tekrar vatandaşların hizmetine sunulacağını belirtti.

Binlerce insanın geçimini, Van Gölü'nde balıkçılıkla sağladığını hatırlatan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, koruma çalışmaları sayesinde balık sayısında ciddi bir artış yaşandığını ifade etti.

Kaçak avcılıkla mücadelenin de tavizsiz sürdüğünü belirten Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"15-20 yıl önce nesli tükenmek üzere olan bir  balık durumundaydı. Şimdi yüz binlerce insanın geçimini sağladığı bir konuma geldi. İnsanlarımız buradan ekonomiye ciddi bir katkı sunuyor. Bu göçün, turizme de ciddi bir katkısı var. Balıklar zıplayarak göç ediyor. Çok harika bir manzara."

Yorumlar (0)