Uzmanlardan kar paylaşımları: Kutup kapısı Türkiye'ye açılıyor

Meteoroloji uzmanları, Türkiye'nin şubat ayında gerçek kış koşullarını yaşayacağını tahmin ediyor. Özellikle de hafta başında şiddetini artıracak soğuk ve karlı havanın, yurdu etkisi altına alması bekleniyor. İşte uzmanlardan gelen tahminler...

YAŞAM 28.01.2023, 13:03 Hakan Öksüz
Uzmanlardan kar paylaşımları: Kutup kapısı Türkiye'ye açılıyor

Son ayların kurak geçmesi nedeniyle barajların su seviyesi düştü. Çiftçiler gelecek kar yağışı haberlerini beklerken meteoroloji uzmanlarından peş peşe açıklamalar gelmeye başladı. Türkiye'de karlı hava koşullarının şubat ayında etkisini göstereceği tahmin ediliyor. Uzmanların tahminlerine göre şubat ayı hem karlı hem de soğuk geçecek. Bugün itibarıyla yurdun çeşitli bölgelerinde görülen sağanak yağış ve yoğun kar, yeni haftada etkisini artıracak. 

Orhan Şen: Şubat ayı karlı geçecek

Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, yurt genelinde gerçek kışın şubat ayında yüzünü göstereceğini söyledi. Doğuda başlayan kar yağışlarının yurt geneline yayılacağını kaydeden Şen, "Ülkenin birçok bölgesi yağış almaya başladı. Yarın İstanbul'da termometreler 6 dereceyi gösterecek. Hafta sonu olmasa da 2-3 Şubat gibi İstanbul'da kar bekleniyor. Anadolu'da ise kar yağışlarının 5-6 gün sürmesi bekleniyor." ifadelerini kullandı.

Hava Forum: Kutup kapısı açılıyor

Twitter'dan güncel meteorolojik verileri ve tahminleri paylaşan Hava Forum adlı hesap, önümüzdeki günlerde Türkiye'nin ana gündem konularından birinin de kar yağışları olacağını iddia etti. Kutup kapısının Türkiye'ye açıldığını belirten sayfa, okulların açılacağı haftada yoğun kar yağışlarının etkili olması ihtimalinin arttığını bildirdi. 

Kerem Ökten'de kar tahmini

Kar yağışlarıyla ilgili uyarılardan biri de Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten'den geldi. Şubat ayının kar yağışı ve buzlanmalara gebe olduğunu açıklayan Ökten, tahmin edilen 10 günlük kar örtüsü miktarının arttığını vurguladı. Ökten, kar yağışlarının özellikle de Doğu Anadolu'da etkili olacağını ifade etti. 

Yorumlar (0)