Uzmanlardan hafta sonu için uyarı! Çöl tozu geliyor

Bugünden başlayacak olan ve mevsim normallerinden 6 ila 10 derece daha yukarıda devam edecek olan hava sıcaklığının, Marmara Bölgesi'nden başlayarak bütün yurtta etkili olacağı tahmin ediliyor. Uzmanlar, Cezayir tarafından gelen çöl sıcaklıkları ise hafta sonu tüm yurtta etkisini hissettireceğini ifade ediyor.

YAŞAM 15.09.2022, 13:39 16.09.2022, 11:41
Uzmanlardan hafta sonu için uyarı! Çöl tozu geliyor

Cezayir’den gelecek olan çöl sıcaklıkları ilk olarak Marmara, Akdeniz ve Ege’de etkisini hissettirecek. 16 Eylül tarihinden itibaren kendisini gösterecek olan çöl etkisi ile beraber sıcaklıklar 33-35 dereceleri bulacak. Uzmanlar, gelen çöl sıcaklıklarının beraberinde çöl tozunu da taşıyacağını, bu durumunda gözlerde ve boğazda kuruluk, gerginlik, halsizlik ve baş ağrısı göstereceği konusunda uyardı.

Vatandaşlara uyarılar yapıldı

Çöl sıcaklıklarıyla beraberin çöl tozunu da taşıyacak. Hava sıcaklıkları 35 dereceye kadar ulaşacak. Çıkacak. Uzmanlar, çöl tozunun ve çöl sıcağının negatif etkileri ile ilgili vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Çöl tozu ve çöl sıcağı ile beraber halsizlik, bağ ağrısı, boğaz ile gözlerde kuruluk görülebileceği ifade ediliyor.

İstanbul’da hava durumu nasıl?

Perşembe gününden başlayarak çöl sıcaklığının hissedileceği İstanbul’da hafta sonu dereceler 30-35’leri gösterecek. Sıcaklıklar 18 Eylül Pazar günü öğlen vakitlerinden itibaren yerini serin ve yağmurlu bir havaya bırakacak.

15 Eylül 2022 hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce gerçekleştirilen son tahminlere göre, yurt genelinde herhangi bir yağış olacağı tahmin edilmiyor. Ülkenin kuzeydoğu bölgelerinin yer yer parçalı bulutlu, diğer kesimlerin ise açık ve az bulutlu geçeceği bekleniyor.

Hava sıcaklığının kuzey, iç ve batı kesimlerde 2 ila 6 derece artacağı, diğer yerlerde değişmeyeceği tahmin ediliyor.

Hafta sonu hava nasıl olacak?

Hafta sonu bütün yurdu çöl sıcaklıkları etkisi altına alacak. Marmara genelinde 18 Eylül gününe kadar çöl sıcaklıkları görülürken, öğle vakitlerinden sonra yağışlı ve serin hava etkisini hissettirecek. Doğu bölgelerinde ise çöl sıcaklıklarının salı gününe kadar süreceği tahmin ediliyor. Karadeniz'de salı gününden başlayarak, yağışlı bir hava görülmesi bekleniyor.

Yorumlar (0)