Uzmandan kar uyarısı: Şubat'ta doğudan canavar gelebilir

Türkiye'ye bir türlü gelmeyen yoğun kar yağışları hakkında Kerem Ökten'den açıklama geldi. Hava modellerini incelediğini Twitter'dan duyuran Ökten, şubat ayına işaret etti. İşte Ökten'in açıklamaları...

YAŞAM 17.01.2023, 12:45 Hakan Öksüz
Uzmandan kar uyarısı: Şubat'ta doğudan canavar gelebilir

Ocak ayının yaklaşık üçte ikilik kısmının bitmesine rağmen Türkiye'de beklenen kar yağışları görülmedi. Kurak geçen son aylar, yetkilileri kara kara düşündürüyor. Haftanın ilk günü itibarıyla etkisini gösteren lodos nedeniyle yurt genelinde havaların ısınması, anormal koşulların oluşmasına yol açtı. 17 Ocak 2023 Salı günü itibarıyla Türkiye'nin bazı bölgelerinde hava sıcaklığı 20 dereceyi gördü.

24 Ocak'a kadar havalar sıcak olacak

Meteorolojinin paylaştığı tahminlere göre bu hafta boyunca sıcak olacak. Peki kar yağışları ülkeye ne zaman girecek? Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, Twitter'dan yaptığı paylaşımlarda bazı tahminlere yer verdi. Karlı sistemi takip ettiklerini kaydeden Ökten, lodosun da etkisiyle 24 Ocak Salı gününe kadar yurt genelinde havanın ısınacağını belirtti.

Ocak ayının son haftasında havaların soğumaya başlayacağını tahmin ettiklerini aktaran Kerem Ökten, "Ay sonunda henüz kesinlik kazanmayan bir karlı sistem görünüyor. Şubat ayında doğudan canavar gelebilir." dedi. Ökten, İstanbul'a kar yağması için hava sıcaklığının sıfırın altında 11 dereceye inmesi gerektiğini kaydetti. 

"Bu sefer Karadeniz üzerinden gelmeyecek"

Dün Avrupa modelinin büyük bir karlı sistemin temellerini attığını belirten bir paylaşımda bulunan Ökten, karlı sistemin Balkanlara inme olasılığının yüksek olduğuna vurgu yaptı. Karlı hava kütlesinin geçen yıl olduğu gibi Karadeniz üzerinden gelmeyeceğini ifade eden Ökten, yurt genelinin bu yağışlardan nasibini alabileceğini aktardı.

Yorumlar (0)