Uzman açıkladı: Örtülük kar yağışları yolda

Meteoroloji uzmanları, Türkiye'de kışın gerçek yüzünü ne zaman göstereceğine ilişkin tahminlerini paylaştı. Kerem Ökten, "Örtülük kar yağışları geliyor." dedi. İşte meteorolojik tahminler...

YAŞAM 24.01.2023, 11:41 Hakan Öksüz
Uzman açıkladı: Örtülük kar yağışları yolda

Kış aylarının sonunun yaklaşmasına rağmen beklenen yoğun kar yağışları, Türkiye'de halen daha yüzünü göstermedi. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, doğal gaz kullanımını azalttı. Yağışsız geçen son aylarda barajlar kurudu. İstanbul'daki barajların doluluk oranı yüzde 29'a düştü. Çiftçiler, bereketli bir hasat dönemi için kar yağışı bekliyor. Uzmanlardan gelecek açıklamalar takip ediliyor.

Şubat ayı soğuk ve karlı geçebilir

Pek çok meteoroloji uzmanının farklı görüşleri olsa da hepsinin benimsediği ortak bir görüş var. Türkiye'de şubat ayının soğuk ve karlı geçeceği düşünülüyor. Hava Forum tarafından Twitter'dan yapılan paylaşıma göre kutup kapısı açılacak, soğuklar Türkiye'ye akacak. Şubat ayında yağışlı ve soğuk hava Türkiye'de etkisini gösterecek. 

Kerem Ökten: "Örtülük kar yağışları geliyor"

Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla kar kütlesinin Türkiye'ye geleceği tarih hakkında öngörülerde bulunuyor. Önceki günlerde yaptığı paylaşımda Türkiye'nin yağışlı havaların etkisi altına gireceğini kaydeden Ökten, ilk atağın 26 Ocak'ta geleceğini ve yüksek bölgelerde kar yağışlarının yüzünü göstereceğini belirtti.

Adil Tek: "10 güne kadar geliyor"

Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adil Tek ise 10 gün içinde kar yağışlarının etkili olabileceği bir sistemin Türkiye'ye gireceğini söyledi. Bunun sadece bir ihtimal olduğuna vurgu yapan Adil Tek, "Bu sefer soğuk havalar hemen bitmeyecek. Yani kar yağarsa hemen erimeyebilir." dedi.

Gönençgil, ocak sonuna işaret etti

İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Barbaros Gönençgil ise ocak sonuna işaret etti. Soğuyan havayla birlikte şubat ayı başında kar yağışlarının görülebileceğinden bahseden Gönençgil, "Henüz kesinleşmedi ancak böyle bir ihtimal var. Yüksek kesimlerde yağan kar yerde kalabilir. Şehirlerde sıcaklık yüksek olursa kar tutmaz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)