Uzaylılar yazdı denildi, bakın ne çıktı?

Erzurum'un merkez Yakutiye ilçesine bağlı Tuzcu köyündeki yaklaşık 20 dönümlük boş tarlanın neredeyse tamamına yazılan, "case" yazısının sır perdesi aralandı.

YAŞAM 22.11.2019, 10:49
Uzaylılar yazdı denildi, bakın ne çıktı?

İngilizce'de 'dava' anlamına gelen 'case' yazısını görenler, uzaylılar tarafından yazılmış olduğunu iddia etti. Bölgede merak uyandıran ve birçok kişi tarafından "Uzaylıların işidir" denilen yazıyı, kimin yazdığı ortaya çıktı.

20 dönümlük tarlanın tamamını kaplayan 'case' yazısını, Erzurum'un merkez Yakutiye ilçesine bağlı Tuzcu köyünde geçimini babası ile birlikte çiftçilik yaparak sağlayan evli ve iki çocuklu Sefa Laç yazdı.

Peki neden bu yazıyı yazdı?

Sefa Laç, bu yazıyı babasına çok iyi bir traktör sürücüsü olduğunu kanıtlamak için yazdı.

Laç, yıllardır traktör ile tarla sürdüğünü ve babasına çok iyi bir traktör sürücüsü olduğunu kanıtlamak için komşusuna ait olan boş bir tarlaya kullandığı traktörün markasını yazdığını söyledi.

Yazının sahibi Sefa Laç şöyle devam etti: "Devasa yazı yoldan geçenlerin dikkatini çekti. Hatta birçok insan bu yazının uzaylı işi olduğuna inandı fakat bu benim işim. Yaz gelince tarlanın etrafı yeşeriyor ve yazı daha belirgin oluyor. Yakın zamanda ay-yıldız işlemeli 'Türkiyem' yazacağım."

Her sabah işe giderken denk geldiği yazıya bir anlam veremediğini söyleyen Ahmet Çol ise "İşyerine giderken tarlada büyük harflerle 'case' yazısı hep dikkatimi çekiyordu. Bunu yapabilecek kimse aklıma gelmeyince uzaylıların yazmış olabileceğini düşündüm" dedi.

Yorumlar (0)