Uyuşturucu operasyonunda “pes artık” dedirten ayrıntı ortaya çıktı 

Gümrük Muhafaza ekipleri, Habur Sınır Kapısı’ndan geçirilmek üzere bir çelik kasa yakaladı. Kasayı açtıklarında ise 304 kilo uyuşturucu ile karşılaştılar. 

YAŞAM 15.06.2021, 12:48 16.06.2021, 09:40
Uyuşturucu operasyonunda “pes artık” dedirten ayrıntı ortaya çıktı 

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri, uyuşturucu kaçakçılarına karşı sınır güvenliklerini sağlamaya devam ediyor. Son olarak Habur Gümrük Kapısı’ndan ülkeye sokulmaya çalışılan 304 kiloluk uyuşturucu madde ele geçirildi. 

X-ray analizinde riskli görüldü 

Habur Kapısı’ndan girmek isteyen bir TIR, x-ray cihazından geçirildi. Tarama sırasında riskli görülen araç, arama hangarına çekildi. Burada detaylı arama çalışmaları yapıldı. Aracın yük dolu kısmında bir adet çelik para kasası bulundu. Narkotik dedektör köpekler, metrelerce öteden, çelik kasadaki kokuyu aldı. Köpeklerin tepki vermesi üzerine çelik kasanın yan duvarları kesildi. 

Çelik kasa içinde gizli bölmelere saklanmış 

Kasanın yan metallerinin açılması ile birlikte gizli bölmeler de ortaya çıktı. Gizli bölmelerdeki uyuşturucuların bir kısmı test cihazından geçirilerek tespit edildi. Maddenin, Afyon sakızı cinsinden bir uyuşturucu olduğu öğrenildi. 



2 çelik kasada daha bulundu 

Habur Kapısı’ndan gelen çelik kasalı uyuşturucu haberinden sonra İstanbul Erenköy Gümrük ekipleri de2 adet çelik kasanın içinde ülkeye getirilen uyuşturucuyu yakaladıklarını açıkladı. İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü tarafından aktarılan bilgiye göre ekipler, bu kasalarda da toplamda 200 kilo Afyon sakızı cinsi uyuşturucu ele geçirdi. 

Soruşturma kapsamı genişletildi 

Çelik kasalar, araçlar, şoförler ve uyuşturucuların dahil olduğu soruşturmanın ağı genişletilmiş durumda.  

Yorumlar (0)