Uşak’ta korkutan gece: Bina çöktü! 

Uşak İslice’de bir binanın temel kazma çalışması, yan taraftaki binaya hasar verdi. Belediyeye haber veren mahalle sakinleri, güvenli bir şekilde tahliye edilmişti. Dün gece ise tahliye edilen o bina büyük bir gürültüyle çöktü. 

YAŞAM 20.04.2021, 09:54 20.04.2021, 17:35
Uşak’ta korkutan gece: Bina çöktü! 

Uşak İslice’de başlayacak olan bir inşaatın temel kazma çalışması, çevrede bulunan bir binayı da temelinden oynattı.

Mahalle sakinlerinin belediye ekiplerine haber vermesi üzerine gerekli incelemeleri yapan görevliler, iki katlı binada oturanları güvenli şekilde tahliye etti.

Tahliyeden yalnızca birkaç gün sonra, zarar gören bina çöktü. Gece vakti büyük bir gürültü ile çöken bina, mahalle sakinlerinde korku yarattı.



Olay yerine ekipler çağırıldı

Manzarayı görenlerin ihbarı üzerine bölgeye gelen AFAD, 112 Acil Servis ve itfaiye ekipleri olay yerinde hummalı çalışmalarda bulundular. 

Çöken bina ve yakın çevresinde incelemelerde bulunan ekiplerin bir kısmı binanın üst katındaki daireyi incelerken bir kısmı da alt kattaki perdeci dükkanını inceledi.

Binanın hali hazırda tahliye edildiğini öğrenen herkes, rahat bir nefes aldı.



“İçerde 200 bin liralık malım vardı, hepsi gitti”

Binanın alt katındaki perdeci dükkanının sahibi Ramazan Ayan, “Yan tarafta kazılan temel, bizim binamızın temeline zarar vermiş. Belediye ekipleri bizi yerimizden çıkardı ama müteahhitler önemli bir durum olmadığını belirtti. Geldiğimiz nokta bu. Çok üzgünüm. Dükkan içinde 200 bin liralık malım vardı, hepsi gitti, heder oldu.” şeklinde açıklama yaptı.

Müteahhitler gözaltında

Hafta sonunda yeni bina için temel kazdıran müteahhit S.O. ve mülk sahibi H.O. ise polis ekiplerince evlerine yapılan operasyon sonucunda gözaltına alındı.  

Yorumlar (0)