Üreticilere umut olacaktı, çürümeye bırakıldı

Aydın'ın Koçarlı ilçesine bağlı olan Mersinbelen köyünde, milyonlarca TL harcanarak oluşturulan Mazon Bölgesi Orman Köyleri Tarımsal Kalkınma ve Çam Fıstığı Satış Kooperatifi, sürecin iyi yürütülememesi üzerine atıl durumda kaldı.

YAŞAM 22.02.2022, 11:22 23.02.2022, 13:55
Üreticilere umut olacaktı, çürümeye bırakıldı

Koçarlı ilçesine bağlı olan Mersinbelen Mahallesi’nde köylülerin toplanarak 1971’de kurduğu ve 1984 yılında fabrikaya çevrilen, fakat yanlış makine alınması yüzünden yıllar boyunca üretimin yapılamadığı Mazon Bölgesi Orman Köyleri Tarımsal Kalkınma ve Çam Fıstığı Satış Kooperatifi, kendi haline bırakıldı.

Üreticilere umut olacaktı!

Serüvenine 38 sene önce başlayan ve bölge halkına umut olan kooperatif, milyonlarca TL harcanmasından sonra atıl durumda kaldı. Uzun yıllar çeşitli nedenlerle yürütülemeyen kooperatifte yer alan makineler ise hurdaya döndü. Bölge insanının önemli geçim kaynaklarından biri olan çam fıstığının işlenmesi ve böylece değerini artırmak hedefiyle milyonlarca lira harcanarak oluşturulan kooperatifin, makineleri de çürümeye bırakıldı. Bölge insanı ise kooperatifin yanlış yönetildiğini öne sürerek bölge üreticilerine adeta umut olan kooperatifin aile şirketine çevrildiğini belirtti.

Yorumlar (0)