Ünlü iş insanı hayatını kaybetti

Dedeman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dedeman, 67 yaşında hayatını kaybetti.

YAŞAM 26.07.2019, 09:58 26.07.2019, 10:12
Ünlü iş insanı hayatını kaybetti

Dedeman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dedeman, 67 yaşında yaşamını yitirdi. Dedeman, geçirdiği açık kalp ameliyatı sonrası kaptığı enfeksiyon sebebiyle yoğun bakımda tutuluyordu.

Murat Dedeman'ın yaşamını yitirmesi üzerine Dedeman Grubu'ndan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Yönetim Kurulu Başkanımız Murat Dedeman'ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Kurucumuz Mehmet Kemal Dedeman tarafından temelleri atılan Dedeman Grubunu daha da yücelterek, Dedeman'ı iş dünyasının ve turizm sektörünün en değerli markalarından biri haline getiren merhum Murat Dedeman, bu değerlerden oluşan vizyonu ile sadece Dedeman Grubu'na ve sektörümüze değil aynı zamanda tüm iş dünyasına da ilham kaynağı olmuştur.

Murat Dedeman'ın taşıdığı bu değerler bütününü, bundan sonra da Dedeman ailesi olarak büyük bir titizlikle koruyacağız."

Murat Dedeman kimdir?

Murat Dedeman, 1951 yılında Ankara'da doğdu. TED Ankara Koleji mezunu olan Dedeman, üniversite eğitimini Ankara İktisadi ve İdari İlimler Akademisi'nde tamamladı.

Üniversite eğitiminin ardından babası Mehmet Kemal Dedeman'ın yanında kariyerine ilk adımı attı. Uzun süre Dedeman Topluluğunun birçok yönetim kademesinde görev alan Dedeman, 1992 yılından beri Dedeman Holding'in yönetim kurulu başkanlığı görevini yürütüyordu.

Dedeman, TUGEV, SKAL, TUROB, TUSIAD, Umut Vakfı Kurucu Mütevellisi olmanın yanı sıra Kayseri İli Yardım Derneği, TED Ankara Kolejliler Derneği, TED İstanbul Koleji Vakfı, Yurt Madenciliğini Geliştirme Vakfı, Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı, TABA gibi sosyal, sportif, kültürel, mesleki dernek ve vakıflarda yönetim kurulu üyeliklerine sahipti. 

Ayrıca, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de yürüttü. 

Kayak, tenis ve doğa sporlarına meraklı olan Murat Dedeman, bir süre Türkiye Kayak Federasyonu Başkanlığı da yaptı.

Yorumlar (0)