Üniversite hocasına şaka yapmak isterken gözaltına alındılar!

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Meslek Yüksekokulu'nda görevli Doç. Dr. İbrahim Kıvrak'ın makam odasının kapısının altına bırakılan zarfın içindeki beyaz tozun nişasta olduğu ortaya çıktı. Kıvrak'ı korkutmak için şaka yaptığını iddia eden iki öğretim görevlisi gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen öğretim görevlileri daha sonra serbest bırakıldı.

YAŞAM 18.02.2020, 14:51 18.02.2020, 14:55
Üniversite hocasına şaka yapmak isterken gözaltına alındılar!

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Meslek Yüksekokulu'nda beyaz toz paniği yaşandı. 

Kimya ve Kimyasal İşleme Teknolojileri Bölümü Kozmetik Teknolojileri Programı'nda görevli Doç. Dr. İbrahim Kıvrak, dün öğle yemeği için makam odasından çıktı. Kıvrak, makam odasına geri döndüğü sırada kapısının altından zarf bırakıldığını fark etti.

Bunun üzerine Kıvrak, zarfı açıp içinde ne olduğuna baktı ve beyaz toz olduğunu gördü. Ardından durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbar etti. 

Özel kıyafetli AFAD görevlileri geldi

Polis, sağlık ve Muğla İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri, yapılan ihbarın ardından olay yerine gönderildi. Özel kıyafet giyen AFAD görevlileri zarfı aldı. Kıvrak ile odaya giren 2 kişiye, sağlık ekipleri tarafından maske ve koruyucu elbise giydirildi. 

Bina karantinaya alındı

3 katlı binada bulunan diğer görevliler de tahliye edildi. Bir süre binanın tamamı karantina altına alındı. Kıvrak ile odaya giren 2 kişi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ)  Hastanesi'ne ambulansla getirildi. Kan ve idrar numuneleri alınan 3 kişinin tahlil sonuçları temiz çıktı. 

Öğretim görevlisi oldukları ortaya çıktı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde (MSKÜ) korku ve panik yaşanmasına yol açan olaya ilişkin yeni bir gelişme meydana geldi. Olay hakkında geniş çaplı soruşturma başlatan polis ekipleri, zarfı bırakan 2 kişinin kimliklerini belirledi. 

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde (MSKÜ) Meslek Yüksekokulu Gıda Analizleri Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde görevli öğretim üyesi H.A.A. ile öğretim görevlisi Y.Ç. gözaltına alındı. Emniyette yapılan işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edilen 2 şüphelinin, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldıkları öğrenildi. 

İki öğretim üyesi de çok sevdiklerini söyledikleri hocaları Doç. Dr. İbrahim Kıvrak'a şaka yapmak istediklerini fakat olayın bu boyuta geleceğini düşünemediklerini kaydederek, yaşananlar sebebiyle pişman ve üzgünlük olduklarını belirttiler.  

Öğretim üyelerinin, zarfın içerisinde bulunan beyaz tozun nişasta olduğunu söyledikleri de bildirildi. 


 

Yorumlar (1)
yunus çetintaş 4 yıl önce
Öğr.Gör. (Uygulamalı Birim)
Yunus Çetintaş
biri bu
Kaynak Yeniçağ: Zehir şakası yapan öğretim görevlileri gözaltına alındı