Umre karantinasından kaçmak için özel otobüs tuttular!

Umreden dönüş yapmalarının ardından otobüs tutarak 14 günlük karantinadan kaçan 28 kişi, Erzurum’a gitmek isterken yakalandı.

YAŞAM 17.03.2020, 17:30 17.03.2020, 17:30
Umre karantinasından kaçmak için özel otobüs tuttular!

Erzurum Valisi Okay Memiş, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında alınan tedbirlere ilişkin, "En önemli risk umre ziyaretinden dönen kişiler. Önceki gün 28 kişilik bir kafilenin tuttukları özel otobüsle Erzurum'a doğru geldiği bilgisinin alınması üzerine polisiye tedbirlerle bunları Konya ve Ankara'ya yönlendirdik." ifadelerini kullandı. 

Vali Memiş, Palandöken Kaymakamlığında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Türkiye'nin yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemleri dâhilinde sınırlarını kapatmasıyla birlikte göçmen hareketliliğinin azaldığını belirtti.

"Otobüslerde kaçak göçmen tespit edemez olduk"

Emniyet, jandarma ve diğer ilgili birimlerden kaçak göçmen girişlerine ilişkin bilgilendirildiğini aktaran Vali Memiş, "Şu ana kadar tespit edilmiş sınır girişi yok. Vatandaş da artık çok duyarlı, neredeyse bizden daha fazla buna duyarlı hale geldi. Çünkü risk teşkil ediyorlar. Otobüslerde kaçak göçmen tespit edemez olduk. Bu bizim açımızdan iyi bir haber. 9. Kolordu Komutanlığı tüm sınır hattını sınırda yığılmaları kontrol altında tuttuğu için kontrol var." açıklamasını yaptı. 

"Umreye gayri resmi olarak gidip dönenler var"

Vali Memiş, umre ziyaretine gayri resmi olarak gidip dönen kişiler olduğunu öğrendiğini kaydederek, bunların tespiti ve 14 günlük gözetime alınması hususunda vatandaşlardan destek beklediklerini söyledi.

"Erzurum'a gelmelerine müsaade etmedik"

Umre ziyaretinden dönen vatandaşların kesinlikle 14 gün gözetim altında tutulmaları gerektiğine dikkat çeken Memiş, şu ifadeleri kullandı:

"En önemli risk umre ziyaretinden dönen kişiler. Önceki gün 28 kişilik bir kafilenin tuttukları özel otobüsle Erzurum'a doğru geldiği bilgisinin alınması üzerine polisiye tedbirlerle bunları Konya ve Ankara'ya yönlendirdik. Erzurum'a gelmelerine müsaade etmedik. Kaçak şekilde gelenler olduğunu da biliyoruz. Vatandaşlarımız lütfen bunları bize bildirsin. Bu vatandaşların mutlaka karantina altına alınması lazım. Bunu marifet zannetmesinler, gelsinler onları 14 gün gözlem altında tutalım, testlerini yapalım. Riskli olduğunu tespit ettiğimizde hemen karantinaya almak durumundayız. Göçmenler önemli ama onlardan daha önemlisi umre dönüşünde bulunan vatandaşlarımız. Toplu gelişlere kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Çünkü bakanlığın uygulaması bu yönde."
 

Yorumlar (0)