Ümitcan Uygun'a bir şok daha! Sosyal medyadan canlı yayınlamıştı

Aleyna Çakır’ı, ölümünden önce darp ederek, darp görüntülerini sosyal medyada yayınlayan Ümitcan Uygun hakkında yeni bir dava açıldı.

YAŞAM 26.10.2021, 15:14
Ümitcan Uygun'a bir şok daha! Sosyal medyadan canlı yayınlamıştı

Aleyna Çakır’ı darp ettiği görüntüleri sosyal medyada paylaşan Ümitcan Uygun hakkında yeni bir dava daha açıldı.

2 yıldan 5 yıla kadar hapis 

Uygun hakkında açılan söz konusu davada ‘hukuka aykırı olarak bilişim sistemine girme ve orada kalma' ve ‘hukuka aykırı olarak kişisel verileri ele geçirmek ve yaymak' suçları dolayısıyla 2 yıldan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada hazırlanan iddianame kapsamında, ‘konut dokunulmazlığını ihlal' suçu sebebiyle Uygun'un yargılandığı Ankara 17. Asliye Ceza Mahkemesi'nden talep edilen dosyanın değerlendirildiği, aynı davada sanık olarak yer alan Enes Özdemir'in de ifade verdiği kaydedilerek, dosya çerçevesinde Ümitcan Uygun'un, Aleyna Çakır'ı darp ederek bayılttığı ve Çakır'ın telefonunu alarak rızası ve bilgisi dışında görüntülerini canlı olarak yayınladığı ifade edildi. 

Ümitcan Uygun'un, söz konusu olayda hukuka aykırı bir şekilde bilişim sistemine girerek, hukuka aykırı olarak kişisel verileri yayma suçunu işlediği kaydedildi.

Yorumlar (0)