Uluslararası Adana Lezzet Festivali için geri sayım başladı

Adana’da bu sene 5. kez gerçekleştirilecek olan ve geleneksel hale gelen Uluslararası Adana Lezzet Festivali ziyaretçileri için tüm hazırlıklarını tamamladı. Adana esnafının heyecanla beklediği festivalin şehir içi ve şehir dışından yoğun ilgi görmesi bekleniyor

YAŞAM 28.09.2021, 14:11 29.09.2021, 09:29
Uluslararası Adana Lezzet Festivali için geri sayım başladı

Adana halkı ve esnafının dört gözle beklediği bu sene 8-10 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 5. Uluslararası Adana Lezzet Festivali ‘Coğrafya Lezzettir’ temasıyla ziyaretçilerinin karşısına çıkacak. Merkez Park’ta gerçekleştirilecek etkinlikte başta kebapçılar olmak üzere kentte faaliyet gösteren bici biçiciler ve şırdancılar festivalin bir hareket getirerek işlerinin açılmasını umut ediyorlar.

 Geçen sene pandemiden kaynaklı olumsuz şartlar nedeniyle online gerçekleşen festivale yaklaşık 300 bin kişinin katılım göstermesi bekleniyor.

Ekonomik olarak zorlanan esnafa can suyu olması beklenen festivalin Adana’da bambaşka bir hava yaratması ve turizmine büyük bir katkı sağlaması hedefleniyor.

 Bu yıl hedefler büyük

  Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği Adana Şube Başkanlığı görevini yürüten Biral Serttaş, yaptığı açıklamada, “Adana Büyükşehir Belediyesi ve Adana Valiliği bu festival için ciddi hazırlıklar yürüttü. Bütün kebapçılar ayrı ayrı denetlendi. Bu sene inşallah geçen yılın acısını çıkartmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

 Festivale katılacak olan kebapçılardan biri olan Cihangir Korkmaz’da festivali dört gözle beklediklerini  ifade ederek, “Bu yıl tek amacımız hem damağa, hem mideye, hem de göze hitap edebilmek. Adana’ya bu festival için 300 bin kadar turistin gelmesini ümit ediyoruz. Türkiye kebaba doyacak. Dünyanın ikinci en güzel lezzetini tatmak isteyenleri, buradan herkese tattıracağız. Bütün hazırlıklarımız tamam” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)