Uludağ’daki turistlerin, -15 derecede kaplıca keyfi

Kış turizmin kalbi Uludağ’da turistler, -15o havada karda yürüyüş yaptıktan sonra, açık havadaki sıcak havuzlara girip kaplıcanın keyfini çıkardılar. Turistlerin, dondurucu soğuğa karşın peştamal ile kar üzerinde gezmeleri ise renkli görüntüler oluşturdu.

YAŞAM 23.01.2022, 12:48 24.01.2022, 09:06 Hanife
Uludağ’daki turistlerin, -15 derecede kaplıca keyfi

Kış turizmi denince akla ilk gelen ve her yıl dünyanın dört bir yanından binlerce turisti ağırlayan Uludağ, yoğun kar yağışının ardından yine yerli ve yabancı turistler doldu taştı.


  
Kış tatili için dünyanın dört bir yanından gelen turistler, Uludağ’da snowboard, kayak gibi kış sporlarının yanı sıra turistlere en iyi ve farklı hizmetler sunmak için birbirleriyle yarışa giren bölgedeki otellerin sundukları farklı faaliyetlere de katılıyorlar.



Oteller bölgesindeki tesiste bulunan açık hava ve sıcak havuzlar turistler tarafından yoğun ilgi görüyor.



Tatilciler, karın keyfini çıkardıktan sonra etrafı karlarla çevrili olan havuza peştamal ve şortla girerek sıcak havuzun keyfini çıkartıyor. Sıcaklığı 40 dereceye kadar ulaşan havuzda, turistler -15 derecede ter atıyor.

Uludağ’da oteller, yarıyıl tatiline girilmesiyle birlikte doluluk oranları %90’lara çıktı. Kar kalınlığının 1 metreye yaklaştığı bölgede, Endonezya Bali’den gelen iki yabancı turist kar ve sıcak havuzu çok sevdiklerini söylediler.

Yorumlar (0)