Ülkemizin o bölgelerine çığ uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülkemizin Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi olabileceği uyarısında bulundu.

YAŞAM 21.02.2021, 10:12 22.02.2021, 09:34 Hanife
Ülkemizin o bölgelerine çığ uyarısı!

MGM’den yapılan son değerlendirmeye göre, Türkiye'nin doğu ve güneybatı bölgelerinde parçalı ve çok bulutluyken Doğu Anadolu'nun güneydoğusunun kar yağışlı, Muğla çevreleri ile Antalya'nın batı kıyı kesimlerinde ise yağmur ve yer yer sağanak, diğer yerlerde de az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Ülkemizin iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı beklenirken iç ve batı bölgelerde yer yer sis olması tahmin ediliyor.

Diğer yandan MGM, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ oluşma riski bulunmasından dolayı, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda da bulundu. 

Ayrıca, zirai faaliyetlerin sürdüğü kıyı kesimlerde (Marmara, Kuzey Ege, Doğu Akdeniz) hafif, Karadeniz kıyı kesiminde hafif yer yer orta, iç kesimlerde orta yer yer kuvvetli zirai don riski bulunuyor. Söz konusu faaliyetle uğraşanların gerekli tedbirleri alması da önem arz ediyor.

Öte yandan hava sıcaklıklarının, kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, ülke genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.
 

Yorumlar (0)