Ukraynalılar söyledi, Hakkarililer halay çekti

 Hakkari Yüksekova’ya gelen Ukraynalı 2 turistin, Cengiz Topel Caddesi’nde şarkı söylediğini gören vatandaşlar, yabancı turistlere halay çekerek eşlik ettiler. 

YAŞAM 21.08.2021, 14:52 22.08.2021, 14:02
Ukraynalılar söyledi, Hakkarililer halay çekti

7 senede 34 farklı ülke gezen 2 Ukraynalı turist, Hakkari Yüksekova’ya geldi. 

Ukraynalılar söyledi, Hakkarililer oynadı

İki turist, çarşı merkezini gezerken, ardından ilçenin en işlek caddesi olarak bilinen Cengiz Topel Caddesi’nde şarkı söylemeye başladı. Caddede darbuka ve gitar çalan Ukraynalı turistlere, yöreye ait halaylar çeken Yüksekovalı vatandaşların eşlik etmesi güzel görüntüler ortaya çıkardı. 

Yere karton bırakarak, ‘Dünya turumuza destek olun ve gece kalacak yer gerekiyor’ yazılı not dikkat çekerken, 34 ülke gezdiklerini ifade eden Mykhailo Burshtyn adlı turist, "Türkiye, bizim için en önemli turlarında biriydi. Aslında komşumuz oluyor. Türkiye’de özellikle farklı kültürleri yaymak için bir yola çıktık ve buraya geldik. Bu tarz yerleri görmek her zaman hoşumuza gitmiştir. Turistlerin çok gitmediği yerlere gitmek lazım. Böylece ilk sen yaşarsın. Burada bugün herkesle çok iyi anlaştık. İnsanların sıcak yaklaşımı çok mutlu etti bizi. Son 7 senedir dünya turu gerçekleştiriyoruz. Burada bugün hem çaldık hem de oynadık. Burada en güzeli ise halkın, kendine ait oyunlarla eşlik etmesi. Bu durum da ayrı bir güzellik” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)