Ukraynalı milli futbolcu savaştan kaçarken Türkiye’de kazaya karıştı

Ukrayna’nın eski mili futbolcusu Oleksandr Yakovenko, savaştan kaçıp Türkiye’ye sığındı. Manisa’da otomobiliyle seyreden Yakovenko ailesi, başka bir otomobiller çarpıştı. Futbolcunun ailesi kazadan yara almadan kurtulurken diğer otomobildeki 4 kişi yaralandı. 

YAŞAM 13.03.2022, 08:53
Ukraynalı milli futbolcu savaştan kaçarken Türkiye’de kazaya karıştı

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı askeri saldırılar sonrasındaki 2 haftada binlerce kişi Türkiye’ye geçiş yaptı. Canlarını kurtarmak için göç edenler arasında ünlü simalar da vardı. Onlardan biri olan, Ukrayna’nın milli takım eski futbolcusu Oleksandr Yakovenko, ailesiyle birlikte Manisa’ya ulaştı. Cip ile Manisa Saruhanlı ilçesinden geçen İzmir-İstanbul Otoyolu’nda seyreden Yakovenko, Özlem Çevik (34) idaresindeki bir otomobille çarpıştı.



Otomobil, şarampole devrildi

Çarpışmanın etkisiyle birlikte Çevik’in kullandığı otomobil yoldan çıkarak şarampole devrildi. Otomobildeki Çevik ailesinden Özlem ve Salim (39) çifti ile çocukları Baybars (9) ve Nisan (5) yaralandı. Çevik ailesi olay yerine çağırılan ambulans ile Saruhanlı Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Salim Çevik’in hayati tehlikesinin bulunduğu ifade edildi. Yakovenko’nun aracında bulunan eşi, annesi ve babası ise yara almadan kazayı atlattı. 

Ukraynalı futbolcu Yakovenko, savaş sebebiyle ülkesinden kaçmış ve İzmir’de ikamet eden, futbolcu menajeri olan arkadaşında konaklamak için Türkiye’ye gelmişti.

Yorumlar (0)