Ukraynalı kadın doktor Olena, Hakkari'de görev başında

Hakkari Devlet Hastanesinde görevli Ukraynalı Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Olena Erkun, şehirdeki çocukların sağlığına kavuşması için çaba gösteriyor. 

YAŞAM 26.11.2022, 09:57 26.11.2022, 16:31
Ukraynalı kadın doktor Olena, Hakkari'de görev başında

1995'te Ukrayna'nın Danylo Halytsky Lviv Ulusal Tıp Üniversitesinden mezun olan Erkun, aynı üniversitede iki yıl Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanlığı eğitimi görmesinin ardından 20 yıl boyunca Ukrayna’daki hastanelerde görev yaptı.

Ülkesinde tanıştığı Türk veteriner hekimle 2015'te dünya evine girerek İstanbul'a yerleşen Erkun, denklik sınavında başarılı olarak Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı'nda 4 yıl araştırma görevlisi olarak görev aldı.

Mesleğini tutkuyla yapıyor

Türkiye'de de uzman olarak çalışmak için geçen yıl girdiği Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'nda (TUS) başarılı olan Erkun, Sağlık Bakanlığı tarafından mecburi hizmet kapsamında şubatta Yüksekova Devlet Hastanesine atandı.

İl Sağlık Müdürlüğünün Hakkari Devlet Hastanesinde görev verdiği Olena Erkun, mesleğini tutkuyla sürdürüp yakından ilgilendiği hastalarına yardımcı olmaya çalışıyor.

"Hiç pişmanlık duymuyorum"

Erkun, 7 yıl önce evlenerek Türkiye'ye geldiğini, burada uzmanlık eğitimini bitirdikten sonra Türk vatandaşı olduğunu aktardı.

Bu yıl şubat ayında Hakkari’ye atandığını söyleyen Erkun, şöyle konuştu:

"Burayı çok beğendim. İnsanları çok saygılı, sabırlı ve iyi. Hiç şikayetçi değilim. Çok güzel dağları, doğası var. Hiç pişmanlık duymuyorum. Aslında Hakkari'yi bilerek seçtim. Tercih ederek geldim. Bazen hastalar çok oluyor fakat hepsine özenle bakıyorum. Burada koşullar da iyi. Mesleğimi, çocukları çok seviyorum. Çocuklar hayatımızdaki en güzel varlıklarımız. Onlara iyi bakmamız gerek. Onlar yalan söylemez. Çocuklarımız hep sağlıklı olsun."

"Hem Türkiye’yi hem de Ukrayna'yı çok seviyorum"

Ülkesindeki olumsuzluklardan büyük üzüntü duyduğunu söyleyen Erkun, kalbinin ülkesiyle olduğunu hem Türkiye’yi hem de Ukrayna'yı çok sevdiğini anlattı.

Başhekim Kara: "Hakkari'de hayat var, sağlık var"

Başhekim Uğur Can Kara da şehrin jeopolitik olarak önemli bir yerde bulunduğunu söyledi.

Vatandaşlara en iyi sağlık hizmetini verebilmek için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarına dikkat çeken Kara, şunları kaydetti:

"Artık ilçelerimizde uzman doktorlarımız vatandaşların derdine çare oluyor. İlimizde de birçok uzman doktor var. Bazı branşlarda 3-4 uzman doktor görev alıyor. Bu doktorlardan biri de Çocuk Hastalıkları Uzmanımız Olena hocamız. Ukraynalı ve 25 yıllık uzmanlık tecrübesi var. Hastanemizde de özverili ve başarılı bir şekilde görev yapıyor. Özellikle yeni doğan bölümünde çok çabaları var. Kendisine ilimiz, hastanemiz adına teşekkür ediyoruz. Buraya gelecek doktor arkadaşlarımıza şunu ifade edebiliriz; Hakkari'de sağlık var, hayat var var. Gelin vatandaşlara burada hizmet edin. Elimizden ne gelirse sizin için yaparız. Hekimlik kutsal bir meslektir. Şifa veren ele vefa şiarımızdır."

Çocuğunu muayene ettiren Kezban Alp de Olena Erkun'un ilgisinden çok memnun kaldıklarını ve kentte uzun süre görev yapmasını istediklerini söyledi.

Yorumlar (0)