Ukraynalı ailenin ‘Babalar Günü’ burukluğu… “Onu çok özledik”

Ukrayna’da devam eden savaş sebebiyle babalarını geride bırakarak annesi ve kız kardeşiyle birlikte Aydın’a sığınan Roman Yurin, “Babalar Günü’nde ondan ayrı kalmak çok büyük bir acı. Savaş bir an önce bitsin. Onu çok özledik” dedi.

YAŞAM 19.06.2022, 10:09
Ukraynalı ailenin ‘Babalar Günü’ burukluğu… “Onu çok özledik”

24 Şubat’ta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in emriyle başlayan Ukrayna savaşında 4 ay geride kaldı. Ülkenin dört bir yanındaki yoğun çatışmalar sebebiyle milyonlarca Ukrayna vatandaşı ise komşu ülkelere göç etti. O ailelerden biri olan Yurin ailesi, Moldova üzerinden Türkiye’ye giriş yaparak Aydın’ın Kuşadası ilçesine sığındı. Babalarını geride bıraktıklarını dile getiren Ukraynalı Roman Yurin, annesi Marina Yurin ve kız kardeşi Liza Yurin bir süredir Kuşadası’nda yaşadıklarını belirtti. 

Mesaj göndererek babalarının Babalar Günü’nü kutladılar

Babalar Günü sebebiyle babası için akordiyon çalan ağabeyini telefonla kayıt altına alan Liza Yurin, ardından videoyu babasına yollayarak, “Seni çok seviyoruz baba. Babalar Günü’nü kutluyoruz. En kısa sürede seninle yeniden bir arada olmayı diliyoruz. Savaşın bir an önce son bulmasını bekliyoruz” ifadeleriyle mesajını gönderdi. 

“Ukrayna’daki karışıklığın bir an önce bitmesi için dua ediyoruz”

Kuşadası’nda kendilerini güvende hissettiklerini ve Türk halkından büyük destek gördüklerini Roman Yurin, “Savaştan önce çok güzel bir hayatımız vardı. Ailemizle beraber mutlu bir yaşam sürüyorduk. Kiev’de yaşıyorduk. Okuluma giderdim, ardından arkadaşlarımla buluşur eğlenirdim. O günleri çok özlüyorum. Hepsi çok geride kaldı. Ben konservatuvar öğrenciyim. Akordiyon çalabiliyorum. Bu yılki Babalar Günü hem benim hem de ailem için çok acı bir gün oldu. Çünkü babamızdan ayrıyız. Ukrayna’daki karışıklığın bir an önce bitmesi için dua ediyoruz. Onu çok özledik. Hem babamı hem de ülkemizi çok özledik” ifadelerini kullandı. 

“En kısa sürede babamla yeniden buluşmak istiyorum”

Babasına telefonla video göndererek Babalar Günü’nü kutlayan 6 yaşındaki Liza Yurin ise yaptığı açıklamada, “Şu an babamı yanımda görebilmeyi çok isterdim. Baba, bizi merak etme. Biz burada çok iyiyiz. Seni çok seviyorum ve çok özlüyorum. Bir an önce ülkemizdeki savaş bitsin. En kısa sürede babamla yeniden buluşmak istiyorum. Babamı artık görmek istiyorum” dedi. 

“Çocuklarımın babasız büyümesinden çok korkuyorum”

Anne Marina Yurin ise yaptığı açıklamada, Ukrayna’daki savaşın bir an önce bitmesini beklediklerini dile getirerek, “Ben Ukrayna Merkez Bankası’nda güvenlik görevlisi olarak çalışıyordum. Ne yazık ki oluşan şartlar bizi eşimden kopardı. O hala Ukrayna’da ülkemiz için mücadele ediyor. Biz buradayız ancak her gün aklımı orada. Eşim için her gün dua ediyorum. Onun başına bir şey gelmesinden çok korkuyorum. Umarım ülkemizdeki savaş bir an önce son bulur ve herkes yeniden huzurlu yaşamına geri döner. Çocuklarımın babasız büyümesinden çok korkuyorum” şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)