Uçurumdan yuvarlanan Rus polisini Türk polisi kurtardı 

Muğla Marmaris’te doğa yürüyüşü için girdiği ormanda uçurumdan yuvarlanan Rus Polis Ivan Aratskii’yi düştüğü yerden Türk polisi ve arama kurtarma ekipleri kurtardı. 

YAŞAM 16.09.2021, 12:44 17.09.2021, 09:09
Uçurumdan yuvarlanan Rus polisini Türk polisi kurtardı 

Muğla’nın Marmaris ilçesinin İçmeler Mahallesi Eski Köy Hizmetleri Kampı içerisindeki bir otelde konaklayan 25 yaşındaki Rus polis Ivan Aratskii, otelden öğleden sonra ayrılarak doğa yürüyüşü için ormanlık alana doğru ilerledi. Otele 50 metre mesafede bulunan ormanlık alana giren Aratskii, henüz bilinmeyen bir sebeple dengesini yitirdi ve 15 metrelik uçurumdan yuvarlanarak yaralandı. 



Rus polis, o anları korku dolu ifadeyle anlattı 

Saatler geçmesine rağmen kendisinden haber alınamayan Rus turistin durumundan şüphelenen otel yetkilileri, 112 Acil Çağrı Merkezi ile iletişime geçti. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda arama kurtarma, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Kamera kayıtlarını inceleyen polis ekipleri, Rus polisin ormanlık alana doğru girdiğini tespit etti ve UMKE, AFAD, itfaiye ekipleri ile iletişime geçerek yardım istedi. Bölgeye gelen ekipler, 3 saat süren arama çalışmaları sonrasında Rus turisti baygın halde buldu. Sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan Aratskii’nin kaburga, bacak ve kollarında kırıklar olduğu tespit edildi. Hastanede tedavi altına alınan turist, o anları korku dolu ifadelerle anlattı.  

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken Rus turistin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. 

Yorumlar (0)