"Uçan kale" devreye giriyor: TSK görevlendirdi

Kahramanmaraş merkezli depremlerin sonrasında bölgeye yardım malzemesi ve personel nakli adına içerisinde "uçan kale" olarak isimlendirilen CH-47 Chinook tipi helikopterlerin de yer aldığı genel maksat helikopterleri gönderiliyor.

YAŞAM 07.02.2023, 13:37 08.02.2023, 12:54
"Uçan kale" devreye giriyor: TSK görevlendirdi

Kahramanmaraş merkezli depremlerin sonrasında arama kurtarma faaliyetleri devam ediyor. Depremlerin sonrasında Milli Savunma Bakanlığı çatısı altında oluşturulan Afet Acil Durum Kriz Masası ile yapılan talepler yanıtlanırken, bölgeye arama kurtarma ekiplerinin gönderilmesi adına oluşturulan "hava yardım koridoru" faaliyetlerini sürdürüyor.

Yaralılar uçaklarla taşındı

Deprem alanlarında arama ve kurtarma çalışmalarına devam eden ekipler, yardım ve ekipmanların taşıma faaliyetleri gece boyunca sürdürüldü.

Bu çerçevede, içerisinde A400M nakliye uçaklarının da yer aldığı 37 hava aracı ile 154 sorti destek uçuşu gerçekleştirildi. Çalışmalar noktasında deprem bölgesinden getirilen yaralılar da uçaklar ile taşındı.

Hava durumunun iyileşmesi ile beraber faaliyetler başladı

Alınan bilgilere göre, bugün hava durumunun müsaade etmesi ile beraber TSK, bölgeye yardım malzemesi ve personel desteğine katkı sağlamak üzere içerisinde "uçan kale" şeklinde değerlendirilen CH-47 Chinook tipi helikopterlerin de yer aldığı genel maksat helikopterleri gönderiliyor. Helikopterler, hava durumunun müsaade etmesinin sonrasında batıda bulunan birliklerden kaydırılmaya başlandı.

Yorumlar (0)