Uçan çatı elektrik tellerini kopardı; mahalleli solunum cihazına bağlı genç için seferber oldu

İzmir’in Gaziemir ilçesinde, şiddetli rüzgâr sebebiyle bir evin çatısı yerinden uçtu ve elektrik tellerini kopardı. Sokaktaki pek çok ev elektriksiz kalırken, solunum cihazına bağlı bir hasta için hasta yakınları, karşı binadan elektrik çekerek, solunum cihazını elektriğe bağladılar. Hasta çocuğun 49 yaşındaki annesi Melahat Şahin, tellerin kopması sebebiyle binalarının elektriksiz kaldığını belirtirken, evladının nefes almakta zorluk yaşaması sebebiyle büyük panik yaşadıklarını dile getirdi.

YAŞAM 14.01.2022, 08:45 15.01.2022, 14:12
Uçan çatı elektrik tellerini kopardı; mahalleli solunum cihazına bağlı genç için seferber oldu

Olay, dün akşam İzmir’in Gaziemir ilçesinde meydana geldi. Kentte etkisini hissettiren şiddetli fırtına sebebiyle inşaat halinde bulunan bir evin çatısı uçtu. Uçan çatı, sokaktaki elektrik tellerini kopardı. İhbar sonrası çok sayıda polis, 112 Acil Sağlık ve itfaiye ekibi olay yerine sevk edildi. 

Solunum cihazına bağlı olan hasta için mahalleli seferber oldu

Kopan elektrik telleri yüzünden sokaktaki 3 katlı bina elektriksiz kalırken, binanın 1’inci katında ve 2 yıldır solunum cihazına bağlı yaşayan 23 yaşındaki Okan Şahin için ailesi ve komşuları zamanla yarıştı. Yolun karşı tarafındaki bir evden kablolar ile Şahin’in bulunduğu daireye elektrik çekilmesi sonrası hastanın kullandığı solunum cihazı ve diğer cihazlar elektriğe bağlandı. 

“Büyük panik yaşadık” 

Yaklaşık olarak 2 yıldır oğlunun solunum cihazına bağlı yaşadığını ve çatının uçması sebebiyle elektrik tellerinin koptuğunu ve binalarındaki elektrik kesintisinin, kendilerini ciddi bir paniğe sevk ettiğini aktaran 49 yaşındaki anne Melahat Şahin, “Çatı uçunca elektrik telleri de koptu. Çocuğum 3 farklı makineye bağlı. Elektrikler kesildiğinde nefes alma konusunda güçlük çekiyor. Kablolarla karşı komşudan elektrik çektik. Bu sayede cihazları elektriğe bağladık. Daha sonra yetkililer elektrik arızasını gelip giderdi” sözlerini kullandı.

Yorumlar (0)