Uçak kazasında yeni gelişme: Kaptan pilot adliyeye sevk edildi!

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki uçak kazasına ilişkin yeni bir gelişme yaşanıyor. Uçağın kaptan pilotu M.A. "şüpheli" sıfatı" ile ifadesi alındıktan sonra adliyeye sevk edildi.

YAŞAM 24.02.2020, 12:56 24.02.2020, 16:23
Uçak kazasında yeni gelişme: Kaptan pilot adliyeye sevk edildi!

İzmir-İstanbul seferini yapan Boeing B737 800 tipi uçak, 5 Şubat günü akşam saatlerinde Sabiha Gökçen Havalimanı'nda pistten çıkmıştı. Uçak 3 parçaya ayrılıp alev almıştı. Kaza sonucu 3 yolcu hayatını kaybederken, 180 kişi yaralanmıştı.

Uçak kazasına ilişkin Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma dâhilinde kaptan pilot M.A'nın tedavi gördüğü hastanede "şüpheli" sıfatıyla ifadesinin alındığı bildirildi. 

Diğer yandan kaptan pilot M.A'nın, ifadesi alındıktan sonra taburcu işlemlerinin de gerçekleştirildiği ve adliyeye sevk edildiği öğrenildi. 

Kaptan pilot M.A. ve yabancı uyruklu yardımcı pilot F.P. hakkında "taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak" suçlaması yöneltilerek soruşturma başlatılmıştı. 

Soruşturma dâhilinde Hollandalı ikinci pilot Ferdinant Pondaag'ın "şüpheli" sıfatıyla ifadesine başvurulmuştu. Pondaag'ın sorulara genel olarak "Hatırlamıyorum" karşılığını verdiği ortaya çıkmıştı. 29 yaşındaki ikinci pilotun tedavisi esnasında beyninde tümör olduğu belirlenmişti. 

Yorumlar (0)