"Uçağı patlatacağım" diyen kadına tahliye kararı!

Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) gidecek uçakta taşkınlık yaptığı gerekçesiyle "hava ulaşım araçlarının kaçırılması veya alıkonulması" suçundan 10 yıla kadar hapis talebiyle tutuklu yargılanan kadının tahliyesine yönelik karar alındı.

YAŞAM 27.02.2020, 17:30
"Uçağı patlatacağım" diyen kadına tahliye kararı!

Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) gidecek uçakta "Ben FETÖ'cüyüm ve uçağı patlatacağım" diye bağırmaya başlayan ve sigara yakan kadın hakkında açılan davanın duruşması Anadolu 11. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. 

Duruşmaya, tutuklu sanık Nikar Deliormanlı'nın avukatı katıldı. 

Sanık avukatı Merve Türkmen Kaplan, müvekkilinin akıl sağlığının belirlenmesi için Adli Tıp Kurumuna sevkinin gerçekleştirildiğini kaydederek, daha fazla hak kaybı yaşamaması amacıyla tahliyesine karar verilmesini istedi. 

Bunun üzerine mahkeme, ara kararını açıklayarak, sanık Nikar Deliormanlı'nın tahliye edilmesine yönelik karar verdi. 

Mahkeme, sanık Nikar Deliormanlı'nın cezai ehliyetinin bulunup bulunmadığına ilişkin Adli Tıp Kurumu tarafından düzenlenecek raporun beklenmesine karar verdi.

Duruşma ise ertelendi. 

Ne olmuştu?

18 Aralık günü İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) gitmek üzere piste doğru ilerleyen Pegasus uçağında saat 06:54 sıralarında ilginç bir olay gerçekleşmişti. 

Uçağın tam kalkmak üzere piste doğru geldiği sırada bir kadının bomba ihbarında bulunması paniğe yol açmıştı. 

Kadın, birden "Ben FETÖ'cüyüm ve uçağı patlatacağım" diye bağırmaya başlamıştı. Kadının sigara yaktığı da bildirilmişti. 

Ulaşılan görüntülerde, kadının yüzünün kapalı olduğu ve yolcular tarafından durdurulmaya çalışıldığı fark edilmişti.  

Polis, uçaktaki görevlilerin ihbarı üzerine Nikar Deliormanlı'yı gözaltına almıştı. 

Yorumlar (0)