Twitter’ın “reklam yasağı” kaldırıldı 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından Twitter’a verilen reklam yasağı kaldırıldı. 

YAŞAM 24.04.2021, 16:28 25.04.2021, 15:50
Twitter’ın “reklam yasağı” kaldırıldı 

Uluslararası sosyal ağ uygulamalarının Türkiye’de temsilci bulundurmasını sağlamak amacıyla çıkarılan kanun kapsamında temsilci atamayan pek çok uygulamaya ceza verildi. Bu konuda geç kalan Twitter’a bir süre önce reklam yasağı verilmişti. Fakat bugün, Twitter’ın temsilci atamasıyla, yasak kaldırıldı.

Twitter’ı ülkemizde temsil etmesi, uygulama üzerinde yapılan sözlü ve yazılı tacizler hakkında soruşturma açılabilmesi, kullanıcıların yaptıkları şikayetlerin kısa sürede çözülebilmesi gibi sebepler amacıyla temsilci atayan Twitter, kendisine belirtilen süre zarfında bunu yapmadığı için reklam cezası almıştı.



Cezanın kaldırıldığı bakan yardımcısı tarafından duyuruldu

Twitter’a verilen cezanın kaldırılması, Resmi Gazete’de yayınlandı. 22 Nisan 2021 tarihinde getirilen yasağın süresi yalnızca 2 gün sürdü. Temsilci atama konusunda diğer uygulamalar kadar gecikmediğinden ise bu yasak, 2 gün içinde kaldırıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Yardımcısı Dr. Sayan tarafından duyurulan haber şu şekildeydi: “Twitter’ın reklam yasağı, kaldırıldı. Böylelikle 1 Ekim 2020’de başlayan temsilci atama ve bulundurma süreci, tamamlandı. Bu yasa kapsamında uygulamayı kullanan 55 milyon kişinin hakları korunacak.” 

Yorumlar (0)