Türkiye’yi ayağa kaldırmıştı! 2 aylık bebeğini döven babadan yeni savunma

Gaziantep’te bir şahıs 2 aylık bebeğini korkunç bir şekilde darp etmiş, bu anlar ise eşi tarafından kayıt altına alınmıştı. Mahkemeye çıkan cani şahıs için 20 seneye kadar hapis isteminde bulunuldu. Hakime ifade veren cani, üçüncü defa pişman olduğunu dile getirdi.

YAŞAM 18.08.2022, 15:12 18.08.2022, 15:21
Türkiye’yi ayağa kaldırmıştı! 2 aylık bebeğini döven babadan yeni savunma

Geçtiğimiz günlerde Gaziantep'te meydana gelen baba dehşeti Türkiye’yi derinden sarsmıştı. 2 aylık bebeğini korkunç bir şekilde sarp etmesinin görüntülerinin yayınlanması üzerine Yunus Göç'ün “nitelikli öldürmeye teşebbüs” suçundan 20 seneye kadar hapsi talep edilmişti.

3’üncü dava gerçekleştirildi

Yargılanmasına devam edilen cani baba Yunus Göç, Gaziantep 1. Ağır Ceza Mahkemesinde gerçekleştirilen 3. davaya SEGBİS ile bağlandı.

Davada, anne Semra Göç ve avukatı Esra Kantar, sanık avukatı Muhammed Enes Kayabaş ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü avukatları da katılım sağladı.

Travmatik kanamalar meydana geldi

Dava, Cihan bebek adına talep edilen kati raporun okunması ile başladı. Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Şahinbey Araştırma ve Eğitim Hastanesi Anabilim Dalı tarafından oluşturulan raporda, darp sırasında bebekte meydana gelen yaralanma sebebiyle oluşan travmatik kanamanın, hayati tehlikeye neden olan bir durumu meydana getirdiği paylaşıldı.

Bebekten yeniden muayene talep edildi

Alınan travmanın, normal tıbbi müdahaleler sonucunda giderilecek düzeyde ve hafif vasıflarda olmadığının ifade edildiği raporda, bebeğin aldığı darbeler sonucunda organları ve duyularından bir tanesinin işlevinin devamlı zayıflaması ya da yitirilmesi noktasında incelenmesi için, bebeğin yaşanan olayın tarihinden bir sene sonra yeniden aynı anabilim dalında muayeneye tabi tutulması gerektiği aktarıldı.

Anneden, “En ağır cezayı alsın” istemi

Zanlının bu zaman zarfında tutukluluk durumunun sürdürülmesini isteyen anne Semra Göç, “Bu yaptığı için verilecek en ağır cezayı almalı.” dedi.

Anne Göç’ün sonrasında görüşünü bildiren Avukat Esra Kantar ise, “Sunulan rapor açık ve net bir şekilde ortadadır. Gerekli olan en ağır cezanın verilmesi kanaatindeyiz.” şeklinde konuştu.

Savunmaların sonrasında iddia makamı, zanlının tutukluluk halinin sürdürülmesine ve eksik evrakların tamamlanmasını talep etti.

Cani babadan akıl almaz savunma

Çocuğuna isteyerek vurmadığını ifade eden tutuklu baba Yunus Göç, savunmasında pişman olduğunu söyledi. Göç, “Herkes bunu biliyor, ben bilerek isteyerek yapmadım” dedi.

Tutukluluk hali devam edecek

Aleyhe raporu kabul etmediklerini ifade eden Sanık Avukatı Muhammed Enes Kayabaş, müvekkilinin amacının öldürmek olmadığını dile getirdi. Cihan bebeğin yeniden muayene edilmesine ve cani baba Yunus Göç’ün ise tutukluluk halinin devam etmesine karar verildi.

Duruşma ileri bir tarihe ertelendi

29 Ekim 2022 günü sonrasında Cihan bebeğin Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Adli Tıp Anabilim Dalına gönderilmesine karar veren heyet, gerçekleşen yaralanmanın organlara veya duyulardan bir tanesinin işleyişinin devamlı olarak zayıflaması veya tamamıyla kaybedilmesine sebebiyet oluşturup oluşturmayacağı hususunda rapor tanziminin talep edilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Yorumlar (0)