Türkiye’nin suyu en ucuz şehriydi! 1 ay ücretsiz oldu

Temmuz ayı süresince Amasyalılar içme suyu için herhangi bir ücret ödemeyecek. Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, “1 Temmuz ve 1 Ağustos tarihleri aralığında Amasyalı hemşehrilerimizden hiçbir şekilde su ücreti almayacağız” dedi.

YAŞAM 30.06.2022, 11:43 30.06.2022, 17:47
Türkiye’nin suyu en ucuz şehriydi! 1 ay ücretsiz oldu

Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramı tatili boyunca su ücreti almadıklarını ifade eden Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, “Bu sene suyun tonunu 1 lira yapmıştık. Halkımızın ekonomisine küçükte olsa destek olmaya çalışıyoruz” dedi. Bunun yanı sıra Mehmet Sarı, temmuz ayı süresince 45 binden fazla aboneden su ücreti tahsil etmeyeceklerini, kartlı su sistemi kullanan kişilerin ise kartlarına 25 ton su yükleneceğini duyurdu.

“Bana kalsa suyu tamamen bedavaya vereceğim”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belediyelere yaptığı su ücretlerinde indirim çağrısı sonrasında harekete geçtiklerini dile getiren Mehmet Sarı, “2021 senesi başında suya yüzde 50 indirim uyguladık. Şebeke suyunun tonunu şu an için 1 liradan veriyoruz. Bana bıraksalar ben suyu tamamen bedavaya vereceğim. Ancak hukuktaki bazı prensipler bunu yapmama müsaade etmiyor” ifadesinde bulundu.

İstanbul’daki sucular “Kamyonla gelsek su doldurabilir miyiz?” diye soruyor

Amasya’nın Türkiye üzerinde suyun en ucuz olduğu şehirlerin başında geldiğini aktaran Belediye Başkanı Sarı, “Biz Akdağ’dan borularla suyu şehrimize ulaştırıyoruz. Boruların hepsi yenilendi. Bu yüzden Amasya’mızda 10 ton su 10 lira olarak vatandaşa ulaşıyor. İstanbul’da gittiğimde birkaç sucuyla karşılaştım. Bana, ‘kamyonla Amasya’ya gelsek su doldurabilir miyiz?’ dediler. Ben de, ‘Dolduramazsınız’ cevabını verdim” dedi.

“Halkın duasını almak esas konumuz”

Vatandaşlarının duasını esas aldıklarını söyleyen Sarı, "Bu uygulamadan en çok kadınlar memnun oldu. Ben tüccarlığı da matematiği de çok iyi bilirim. Bu suya yalnızca kuyulardan 2,5 milyon lira elektrik ücreti veriyorduk. Şu an onu ödeme gibi bir durumumuz kalmadı. Çünkü suyumuz ana kaynağından geliyor. Bunun yanı sıra yeni hizmete soktuğumuz hidroelektrik santralinden ayda 2,5-3 milyon lira arasında para elde ediyoruz. Yani oradan gelen para ile ben Amasya’nın suyunu amorti etmiş oluyorum” şeklinde ifade etti.

Üniversite öğrencilerinden su ücreti alınmıyor

Bu sene yağışların fazla olduğunu dile getiren Gümüşlü Mahallesi Muhtarı Asuman Topuz, Amasya’da kış döneminde üniversite öğrencilerinden su ücreti almadığına dikkat çekti.

Toprak Kadın Girişimi Başkanı Döndü Olgun da “Yaz mevsiminde bulunduğumuz için suyu daha fazla kullanıyoruz. Bu durumda faturaya yansıyarak kendisini bize hissettirir. Ancak Başkanımızın bu zaman aralığında suyu bedava yapması bizi fazlasıyla rahatlattı. En azından su faturası hususunda içimiz rahatladı” dedi.

Bölge esnafı Necati Apaydın, suyun ana ihtiyaçlardan belirterek “Şehrimizde suyun tonu 1 lira olarak bize sunuluyor. Yani bedava gibi. Amasya’da deyim tam manasıyla yerine gelir. Yani su sudan ucuz. Şimdi de başkanımız suyu bir ay boyunca bedava yaptı. Bu Belediye Başkanımız Mehmet Sarı’nın bizlere sağladığı bir jest” değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)