Türkiye’de birinci, dünyada ise ikinci… ‘Müdür’ görenleri şaşkına çeviriyor

İstanbul’da kurulan kurban çadırının gözdesi 130 kilo ve 85 cm boyuyla ‘Müdür’ oldu. Pazarın en küçük kurbanlığı Türkiye’nin en küçük, dünyanın ise en küçük 2. kurbanlığı.

YAŞAM 16.07.2021, 20:02 17.07.2021, 12:38
Türkiye’de birinci, dünyada ise ikinci… ‘Müdür’ görenleri şaşkına çeviriyor

İstanbul Sultangazi Belediyesi’nce kurulan kurbanlık çadırında birbirinden farklı kurbanlıklar bayrama az bir zaman kala alıcılarıyla buluşmayı bekliyor.

İsmail Tunç ismindeki bir vatandaşın hayvan çadırındaki 85 santimetre ve 130 kiloluk ‘Müdür’ adlı kurbanlığı pazarın en dikkat çeken hayvanı oldu.

Sahibi, görenleri şaşkına çeviren Müdür’ün dünyanın en küçük ikinci kurbanlığı olduğunu ifade etti.

Türkiye’nin en küçük kurbanlığı

Müdür adlı kurbanlığın sahibi olan İsmail Tunç, “Kastamonu Pınarbaşı’ndan buraya kurbanlık satışı yapmaya geldik. Müdür, Türkiye’nin en küçüğü, dünyanın ise en küçük 2. kurbanlığı. Şu anda Guinness’e giren en küçük hayvan 81 santimetre. Biz de 4 santimetre ile kaybettik bu rekoru. Müdür ise 85 cm uzunluğunda ve 130 kilo. Yarışmak amacıyla getirdik. İnşallah birinci olacağız ve hediyemizi alarak döneceğiz.” şeklinde konuştu.

“Küçük olduğundan herkesin dikkatini çekiyor”

Yaklaşık 1 senedir Müdür’ün çobanlığını yapan Umutcan Tunç, “Besi için babam kurbanlık toplarken Müdür’ü gördüm ve babamdan alması için rica ettim. O da aldı. Küçük olduğundan herkesin dikkatini çekiyor ve çok fazla talibi var.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)