Türkiye'yi sarsan Palu ailesi hakkında karar çıktı

Kocaeli’nde Meryem Tahnal’ın katledilmesi olayına ilişkin yargılanan Palu ailesi ve ailenin damadı Tuncer Ustael hakkında karar verildi. Mahkeme heyeti, damat Ustael'i ağırlaştırılmış müebbet ve 7 sene hapis cezasına çarptırırken, diğer sanıklara ise 14 sene 2’şer ay hapis cezası verdi.

YAŞAM 07.09.2021, 19:36
Türkiye'yi sarsan Palu ailesi hakkında karar çıktı

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde 2008'de Meryem Tahnal ve küçük kızı Melike Tahnal’ın kaybolmasına ilişkin takipsizlik kararıyla kapatılan dosyanın yeniden açılmasıyla birlikte 6 kişilik Palu ailesi 2019'da tutuklanmıştı. Yargılandıkları mahkeme tarafından verilen kararın bozulmasının ardından 2020'de Sakarya Bölge Mahkemesi 1. Ağır Ceza Dairesi'nce sanıkların tek avukat tarafından savunulmasının usule aykırı olduğu kaydedilerek, yeniden hakim karşısına çıkarılmıştı. Kararın bozulmasının akabinde üçüncü kez sanıkların yargılanmasına devam edildi. Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanıklar Fatih Palu, Havva Palu ve tutuklu sanıklar Ayşe Palu, Emine Ustael hazır bulunurken, diğer tutuklu sanıklardan İsa Palu ve Tuncer Ustael duruşmaya SEGBİS sistemi ile katıldı.

Beraatlarını istediler

Duruşmaya avukat savunmalarının dinlenmesi ile başlandı. Duruşmada konuşan sanık avukatları, müvekkillerinin tahliyelerini talep ederek, ortada bir ceset olmadığı için Meryem Tahnal’ın ölüm sebebinin belirsiz olduğunu dile getirdi. Söz alan sanıklar ise suçsuz olduklarını ifade ederek beraatlarını talep etti.

Damat Ustael'e ağırlaştırılmış müebbet

Sanıkların son sözlerinin dinlenmesi akabinde kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Tuncer Ustael'in Meryem Tahnal'ı 'kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası, ‘kişiyi özgürlüğünden yoksun kılma’ suçundan 4 sene, ‘kredi veyahut banka kartlarının kötüye kullanılması’ suçundan ise 3 sene hapis ve 100 lira para cezasına çarptırdı. Diğer sanıklardan Ayşe Palu, İsa Palu, Emine Ustael ve Havva Palu'nun ‘Meryem Tahnal’ı ‘kasten öldürme suçundan’ ve ‘kişiyi özgürlüğünden yoksun bırakma’ suçundan 14 sene 2 ay hapis cezasına çaptırıldı. Öte yandan, o dönem yaşı küçük olan Fatih Palu'ya ise 8 sene 4 ay hapis cezası verildi.

Yorumlar (0)