Türkiye'yi 'kırmızı listeye' alan Fransa'dan yeni Türkiye kararı

Fransa, Kovid-19’u önlemek için seyahat yasağı getirdiği "kırmızı ülkeler" listesinden Türkiye'yi çıkarma kararı aldı.

YAŞAM 17.06.2021, 12:39
Türkiye'yi 'kırmızı listeye' alan Fransa'dan yeni Türkiye kararı

Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Ali Onaner, sosyal medya hesabından yayınladığı açıklamada, girişimler sonucunda, Fransa'nın seyahat yasağı uygulamasında Türkiye’nin, kırmızıdan turuncuya geçtiğini duyurdu.

Fransa’da risk grupları 3’e ayrılıyor

Fransa, pandeminin durumu kapsamında ülkeleri yeşil, turuncu ve kırmızı olarak 3 farklı listede değerlendiriyor. Kovid-19 varyantlarının endişe uyandırmadığı ve virüsün aktif bir biçimde yayılmadığı ülkeler yeşil listede, Kovid-19’un aktif bir biçimde yayıldığı fakat kontrol altında olduğu ülkeler turuncu listede, virüs varyantlarının endişe uyandırıcı olduğu ve virüsün aktif bir biçimde yayıldığı ülkeler ise kırmızı listede kabul ediliyor.

Yeşil listede yer alan ülkelerden gelenlere seyahat yasağı uygulanmazken, Fransa'ya girişlerde bu ülkelerden gelen yolculardan Kovid-19 aşısı olunmadığı durumda yalnızca Kovid-19 testi talep ediliyor.

7 gün izolasyon

Turuncu listedeki ülkelerden Fransa'ya gelmek isteyen ve Kovid-19 aşısını yaptıran kişiler, ülkeye giriş kapsamında zorunlu bir neden belirtmesi gerekmiyor Fakat bunun yanında negatif test sonucunu göstermesi gerekiyor. Aşı olmayan kişiler, Fransa'ya giriş aşamasında zorunlu seyahat nedenlerinden birini ve negatif test sonucunu ibraz etmesi ve ardından da kendini 7 gün izole etmesi gerektiği aktarıldı. Kırmızı listedeki ülkelerden yolcular sadece zorunlu durumlarda Fransa'ya giriş yapabiliyor. Bu listede bulunanların ülkeye girişlerinde negatif Kovid-19 testini ibraz etmesi ve aşı olmadıysa zorunlu bir şekilde 10 gün karantinada kalması gerekiyor. 

Yorumlar (0)