Türkiye, orman yangınlarına karşı KKTC’ye yardım gönderdi 

GKRY’de çıkan orman yangınlarının KKTC’ye sıçramaması için önlem almak üzere helikopter ve teçhizat yardımı gönderildi. 

YAŞAM 06.07.2021, 08:10
Türkiye, orman yangınlarına karşı KKTC’ye yardım gönderdi 

Geçtiğimiz günlerde Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin Limasol kentinde orman yangını çıkmıştı. Rüzgarın ve sıcağın etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayılan yangın sonrasında yönetim, acil durum ilan ederek Avrupa Birliği’nden yardım istemişti.  

Rus Kesimi’ndeki orman yangınının KKTC içine sıçramasından ve sıcaklardan dolayı Mavi Vatan’da da aynı yangının çıkmasından endişe duyan Türkiye, KKTC’ye helikopter ve teçhizat gönderdi. 

Gözetleme kameraları ormanlık alanlara yerleştirildi 

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Ofisi’nden yapılan açıklamaya göre Türkiye Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen 5 mobil yangın gözetleme kamerası ve 2 mobil güneş paneli ormanlara yerleştirildi. Bu sayede yangını kısa sürede görme ve erken müdahale etmek şansı oluşacak. 



Mobil yangın gözetleme kamerası nedir 

Mobil yangın gözetleme kamerası, 3 kilometre çapındaki piknik ateşini algılayabilme özelliğine sahip. Bu da herhangi bir yangının henüz küçük bir ateşken bile görülebileceği anlamına geliyor. 

Türkiye, KKTC’ye her konuda destek oluyor 

Türkiye’nin KKTC’ye gönderdiği helikopter, 26 Haziran’da Serhatköy’de çıkan yangını söndürme çalışmalarında görev aldı. Yangının yaralarını sarmak ve KKTC’yi yeşil alana döndürmek için ise son 10 senede 10 milyondan fazla fidan desteği yapıldı. Türkiye, tüm imkanlarını KKTC için seferber ediyor ve Mavi Vatan’a her konuda destek oluyor. 

Yorumlar (0)