Türkiye'nin pek çok bölgesine sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son değerlendirmelerinde, bugün Marmara'nın doğusu ve kuzeyi, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, İç Anadolu, Akdeniz, Ege ile Muğla çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

YAŞAM 15.09.2021, 11:42 16.09.2021, 09:14
Türkiye'nin pek çok bölgesine sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğüne göre, bugün yurt genelinde hava, parçalı ve yer yer çok bulutlu olması bekleniyor.

Ülkenin büyük bölümünde sağanak yağış

Marmara'nın doğusu ve kuzeyi, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, İç Anadolu, Akdeniz, Ege ile Muğla çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak öngörülüyor.

Yağışların, İç Anadolu'nun güney ve batısı,  Göller Yöresi, Giresun, Ordu, Samsun ve Bolu çevreleri, Afyonkarahisar'ın güney ve doğusu, Denizli'nin doğusu ile Çankırı'nın batısında yerel kuvvetli görülmesi bekleniyor.

Sel ve su baskınlarına dikkat!

Sağanak yağışlar sebebiyle yaşanabilecek sel, su baskını, dolu, yıldırım, yağış esnasında kuvvetli rüzgar ve fırtına, ulaşımda aksamalar gibi olumsuz durumlara karşı tedbirli ve dikkatli olunması konusunda uyarılar yapıldı.

İç ve batı kesimlerde hava sıcaklıklarının, 2-6 derece azalarak mevsim normallerinin altına inmesi, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmadan mevsim normallerinde seyretmesi bekleniyor.

Rüzgarın Doğu Anadolu'nun güneyi, Akdeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu'da hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği öngörülüyor.

Yorumlar (0)