Türkiye'nin en maliyetli şehir içi yolunun yapımı sürüyor

Türkiye’nin en maliyetli şehir içi yolları arasında olduğu bilinen Trabzon’daki toplam 28 km’lik Kanuni Bulvarı’nda, tünel ve viyadüklerin yapımı devam ederken, proje güzergahının yaklaşık yüzde 60 bölümü sona erdi. Bulvar üzerinde yer alan Bahçecik Tüneli’nin ise bu yıl sonunda kadar ulaşıma açılması hedefleniyor.

YAŞAM 17.09.2022, 13:36 17.09.2022, 13:41
Türkiye'nin en maliyetli şehir içi yolunun yapımı sürüyor

Şehrin Yıldızlı Mahallesi ile Akoluk arasında geçişi sağlayacak Çukurçayır 1 Tünelinde çalışmalar sürerken, özellikle Boztepe Mahallesi Cephanelik Sokak'ta faaliyetler yoğunlaştı. 

Doğa figürleri yapılmaya başladı

2011 yılında Trabzon'da temeli atılan ve önemli bir ulaşım altyapısı olarak planlanan Kanuni Bulvarı'nın 2. kısmında çalışmalar sürüyor. Planlanan yolun yapımının en kritik bölümünü viyadük inşaatları oluştururken, Bahçecik ve Boztepe Tüneli'nin de içinde yer aldığı 5 km'lik kesimin Çukurçayır Kavşağına kadarki kısmında çalışmalar aralıksız sürüyor.

Boztepe Tüneli bölümündeki inşaat alanındaki viyadüklerin tabyalarının kurulumu devam ederken, Boztepe Mahallesi Cephanelik Sokak'ta istimlak edilen binaların yıkım çalışmaları da sürüyor.

Türkiye'nin en maliyetli yol inşaatlarından biri olan projede, anayol üzerinde, 22 adet köprülü kavşak ve imar bağlantılı yollarda 6 hemzemin kavşak, uzunluğu 6,4 kilometre olan 8 adet çift tüp ve 441 metre uzunluğa sahip 1 adet tek tüp ile birlikte 17 adet tünel ve ana yolda uzunluğu 6,24 kilometre olan 31 adet çift köprü, kavşak kolları imar yolu bağlantılarında, uzunluğu 2,69 kilometre olan 24 adet tek köprü yer alıyor. Bahçecik Tüneli ile Boztepe Tüneli arasında yer alan viyadüklerin duvarlarına yapılmaya başlanan görseller ise göze çarpıyor.

14,5 km'lik kısmı trafiğe açıldı

2x3 şeritli bölünmüş bir şekilde yapımı devam eden projede, şu ana kadar Yıldızlı Yonca Kavşağı ile Çatak 2 Köprülü Kavşağı arasındaki ilk 14,5 kilometre uzunluğundaki kesimde çalışmalar tamamlandı ve bu bölüm trafiğe açıldı. Bu çerçevede 2 bin 440 metre uzunluğa sahip Akyazı Tüneli (Çift tüp), 441 metre uzunluğundaki Akyazı-Kanuni bağlantı tüneli (Tek tüp), 1019 metrelik Beşirli Tüneli (Çift tüp) ile 342 metrelik Karşıyaka Viyadüğü ve 13 adet Köprülü Kavşak ile 2 hemzemin kavşak, sürücülere hizmet veriyor.

Yorumlar (0)