Türkiye'nin aşı sertifikası imzaladığı ülkeler: Karantina ve seyahat yasağından muaf

Türkiye'nin Kovid-19 aşıları konusunda karşılıklı anlaşmayla seyahat kısıtlamalarının kaldırılmasına ilişkin anlaşma yaptığı ülkelerin sayısı, Yunanistan'ın da dahil olmasıyla dörde ulaştı.

YAŞAM 01.06.2021, 14:53 02.06.2021, 10:09
Türkiye'nin aşı sertifikası imzaladığı ülkeler: Karantina ve seyahat yasağından muaf

Kovid-19 pandemisinin tüm dünyayı etkisi altına almasından sonra seyahat yasakları, uçuşların askıya alınması ve karantina tedbirleri sebebiyle turizm sekteye uğramıştı.

Turizm ülkeleri büyük zarara uğradı

Pandeminin etkisiyle, turizm ülkelerinin ciddi zarara uğradığı dönemde, ülkeler arasında aşı sertifikaları anlaşmaları, seyahat yasağının kaldırılması ve birçok muafiyeti beraberinde getirdi.

Türkiye’nin yaptığı aşı anlaşmaları ile karşılıklı muafiyet sağladığı ülkeler şunlar;

Sırbistan

Türkiye ve Sırbistan arasında imzalanan Kovid-19 aşı sertifikasıyla, iki ülke vatandaşları karşılıklı olarak seyahat edebilecek.

Pandemi tedbirleri içinde ülkelere giriş için zorunlu tutulan PCR testi, Sırbistan ile Türkiye vatandaşları için kaldırıldı.

Bulgaristan

Bulgaristan ve Türkiye arasında aşı sertifikası koşullarını yerine getirenler iki ülkeye girişlerde Kovid-19 PCR testi ve karantinadan muaf tutulacak.

Macaristan

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, Macaristan ile Türkiye’nin karşılıklı bir şekilde Kovid-19 aşı sertifikalarını tanıdıklarını açıkladı.

Macaristan'ın Türkiye Büyükelçisi Viktor Maris, yapılan anlaşmanın ayrıntılarını, "Türkiye ile olan kuvvetli bağlarımız çerçevesinde ikili anlaşmayı yaptık" sözlerini kullandı. Söz konusu anlaşmanın yalnızca iki ülke arasında geçerli olacağını belirten Büyükelçi Maris, Türkiye’nin, Macaristan vatandaşları ve turistler için en fazla tercih edilen 3. ülke konumunda olduğunu vurguladı.

Yunanistan

Türkiye’nin aşı sertifikası imzaladığı son ülke ise Yunanistan oldu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, başkent Atina'da mevkidaşı Nikos Dendias ile yaptığı görüşmeden sonra basın açıklaması yaptı. Bu açıklamada, turizmde iş birliği için iki ülkenin, aşı sertifikalarının tanınmasına ilişkin anlaştıklarını bildirdi.

Yorumlar (0)