Türkiye, katledilen gençleri konuşuyor: Kaçırılma anları ortaya çıktı

Kırşehir’de haklarında kayıp başvurusu yapılan ve bundan 3 gün sonra kıyıya vurmuş cesedi bulunan Şeyma Demir, ailelerin yüreğini yaktı. Şeyma’nın erkek arkadaşı Hasan Aydoğan hala bulunamazken gençleri otomobile bindirerek kaçıran zanlıların yakalanabilmesini sağlayan görüntüler ise ilk kez ortaya çıktı. 

YAŞAM 31.03.2022, 14:23 31.03.2022, 18:00
Türkiye, katledilen gençleri konuşuyor: Kaçırılma anları ortaya çıktı

25 Mart 2022 günü 16.00 sularında Kırşehir’in Bağbaşı Mahallesi’nde Ağbayır mevkiinde meydana gelen olayda, iki gencin kaçırıldığı anın görüntüleri ortaya çıktı. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulu’nda okuyan Şeyma Demir (18) ve özel bir şirkette çalışan sevgilisi Hasan Aydoğan (21), 40 BB 601 plakalı otomobili yol kenarına çekerek içinde oturmaya başladı. Ancak Kırşehir Belediyesi’nde 8 senedir güvenlik görevlisi olarak çalışan Sami Aydoğan ile Şefik Ekici, gençlerin yanına geldi. Eline kelepçe alarak kendilerini polis olarak tanıtan güvenlik görevlileri, genç çiftin araçtan inmesini istedi. Ancak çiftler, araçtan indikten sonra bu duruma tepki gösterdi. Çıkan tartışma üzerine güvenlik görevlileri, gençleri ters kelepçeleyerek otomobile bindirdi. 



Kızılırmak kenarında genç çifti öldürdüler

Yaklaşık 50 kilometre yol alarak merkeze bağlı Kortulu köyü yakınlarındaki Kızılırmak nehri yanına gelen 4 kişi arasında o sırada ne olduğu bilinmiyor ancak güvenlik görevlilerinin Şeyma Demir ve Hasan Aydoğan’ı öldürdüğü; cesetlerin de nehre atıldığı belirlendi. Sonrasında ise güvenlik görevlileri, ırmak kenarında aracı temizleyip bölgeden uzaklaştı. Ancak o sırada çocuklarına ulaşamayan aileler, polise haber verdi. Öte yandan bölgedeki vatandaşlar, ormanda terk edilmiş halde bir otomobil bulduklarını jandarmaya ihbar ettiler. Yapılan incelemelerde otomobilin, kayıp başvurusu yapılan Hasan Aydoğan’a ait olduğu tespit edildi. İkililerin kişisel eşyaları, cep telefonları ve montları ise araçta bulundu.



Çevredeki güvenlik kameraları inceleniyor

Polisin üzerinde ayrıntılı olarak çalıştığı olayda çevredeki güvenlik kameraları görüntüleri didik didik inceleniyor. Basına da verilen görüntülerde beyaz bir otomobilin, Aydoğan’ın otomobilinin yanına gelerek genç çifti araçtan alıp kendi araçlarına bindirdikleri görülüyor. Aracı şehir genelinde takibe alan polis ekipleri, MOBESE görüntülerinde, Şeyma ve Hasan’ın güvenlik görevlilerinin otomobilinde olduğunu gördüler. Bunun üzerine Sami Aydoğan ile Şefik Ekici gözaltına alındı. Çapraz sorguya alınan katil zanlıları, cinayeti itiraf etti. Emniyetteki işlemlerin tamamlanmasının ardından ise ikili, mahkeme tarafından tutuklandı.



Hasan Aydoğan’ın cesedi hala bulunamadı

Cinayet zanlıları, emniyetteki sorguda, gençleri Kızılırmak kenarında öldürdüklerini belirtti. Bunun üzerine sualtı arama, AFAD, jandarma, sağlık ve polis ekipleri bölgeye geldi. Şeyma Demir’in cesedi, olaydan 3 gün sonra kıyıya vurmuş şekilde bulundu. Demir’in ellerinin arkadan kelepçelendiği; ayaklarının iple bağlandığı görüldü. Öte yandan Demir, ensesinden tabancayla vurularak öldürülmüştü. Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırılan genç kız, otopsi işlemlerinin ardından ailesine teslim edildi ve dün de Akçaağıl köyüne defnedildi. Kayıp olan Hasan Aydoğan ise Kızılırmak’ta hala aranıyor. Genç adamın cesedi bulunamazken ekipler, gün ağarınca başladıkları arama çalışmalarına hava kararınca son veriyor.

Yorumlar (0)