Türkiye ile Yunanistan arasında feribot seferleri tekrar başlıyor

Yunanistan ile Türkiye adaları arasındaki feribot seferleri iki yıl aradan sonra tekrar başlayacak.

YAŞAM 08.02.2022, 11:40 08.02.2022, 17:15
Türkiye ile Yunanistan arasında feribot seferleri tekrar başlıyor

Koronavirüs nedeniyle Türkiye ve Yunanistan arasındaki feribot seferlerine ara verilmişti. Konuya ilişkin yeni bir gelişme yaşandı.

Seferler yeniden başlıyor

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, yazılı bir açıklama yaparak feribot seferlerinin 2 yıldır durması sebebiyle Ege’nin iki yakasının duvar olduğunu ve alınan bu kararla birlikte deniz turizminin Ege’de tekrar başlayacağını kaydetti.

Öztürk, Türkiye-Yunanistan arasında deniz turizmi araçlarının tekrar sefere başlaması ile ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Denizcilik Genel Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran ve Yunanistan yetkililerinin iki yıldır yoğun bir çaba harcadığına vurgu yaptı. 

‘Deniz turizminde canlanma beklentisi’

Öztürk, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Yunanistan Turizm Bakanı Vasilis Kikilyas’ın geçen kasım ayındaki katılımlarıyla İzmir’de gerçekleştirilen Türkiye-Yunanistan 9. Turizm Forumu ve 4. Turizm Karma Toplantısı’nda en önemli talebimiz, her iki kıyı arasında senede yaklaşık 1 milyon yolcu taşıyan feribotlarımızın seferlerine tekrar başlamasıydı. Bu iki yıl süresince feribotçu üyelerimiz çok sıkıntılı zamanlar yaşadı. Nihayet beklediğimiz neticeyi aldık. Yunan adalarındaki esnaf, Türk turistleri dört gözle bekliyor. Her iki ülke tekrar kurulan bu deniz yolundan azami seviyede faydalanacaktır. Akdeniz’de kruvaziyer turizminin de canlandığı bir süreçte feribotlarımızın, özel ve ticari yatlarımızın seferlere çıkması kararıyla deniz turizminde, 2022 turizm sezonunda büyük bir canlanma olacaktır.”

Yorumlar (0)