Türkiye'de kaybolan köpeğini başka kıtada buldu!

Bursa'da ilginç bir olay meydana geldi. Bir hayvansever, 4 sene önce çalınan köpeğinin Amerika'ya gittiğini tespit etti. 

YAŞAM 10.12.2019, 10:20 10.12.2019, 10:22
Türkiye'de kaybolan köpeğini başka kıtada buldu!

Bursa'da yaşayan Nail Artuç, 4 sene önce çalındığını ileri sürdüğü köpeğinin Amerika'ya götürüldüğünü belirterek, köpeğini getirebilmek amacıyla ABD Türk Büyükelçiliği ile temasa geçti. 

Artuç, 7 sene önce felç geçirmesinin ardından kendisine yardımcı olması amacıyla "Golden retriever" cinsi yavru bir köpek aldı. Köpeğe bağlanan Arduç, onu ailesinin bir ferdi gibi görmeye başladı. 

Köpeğinin Amerika'ya gönderildiğini anladı

Ankara'da tedavi için bir hastaneye giden Artuç'un "Şamata" ismini verdiği köpeğini, komşusu A.O.'ya verdiği ifade edildi. A.O. tarafından gezdirilen köpeğin, bir çocuk tarafından çalındığı iddia edildi. Bunun üzerine tedavisini yarım bırakan ve Bursa'ya dönen Artuç, köpeğini aramaya başladı. 

Bunun üzerine Şamata'yı F.Y. isimli çocuğun aldığını, F.Y.'nin köpeği İstanbul'daki H.D.'ye, bu kişinin de Amerika'da yaşayan S.R. isimli kişiye gönderdiği ortaya çıkarıldı.  Dedektif gibi iz süren Artuç, köpeğinin Amerika'ya gönderildiğini anladı. 

"Sahipli olduğunu biliyordum"

Artuç, köpeğinin kaybolması ve Amerika'ya gönderilmesinden 5 kişinin sorumlu olduğunu ileri sürerek, bu kişiler hakkında suç duyurusu yaptı. Artuç, geçen cuma günü, köpeğinin çalınmasından sorumlu tuttuğu kişilerden F.Y.'nin bir arkadaşına gönderdiği mesajda, "Şamata'nın sahipli olduğunu biliyordum, ama İstanbul'daki H.D.'nin baskısından korktum. Köpeği ona gönderdim. O da Amerika'ya gönderdi." diye yazdığını iddia etti. 

"Döneceğinden eminim"

Şamata'yı özlediğini kaydeden Artuç, son gelişmelerin ardından savcılığa yeniden suç duyurusu yaptı. Öte yandan, Amerikan Türk Büyükelçiliğiyle temasa geçerek kendilerine yardım etmelerini talep etti. 

Nail Artuç, "Sokakta oynayan çocuk ile Amerika'da en son sahiplenen 5 kişinin birbiriyle olan ilişkilerinin ne yönde olduğunu bilmiyorum. Şu an köpeğimin yaşadığını biliyorum. Döneceğinden eminim. Köpeklerin ortalama ömrü 14 yıl." dedi.

Köpeğinin şu an 4-5 yaşlarında olduğunu belirten Artuç, "Köpeğimin beni unutmadığını biliyorum. Yataktan kalktıktan sonra onunla yürüdüm. Yakın çevrem bilir. İlk yatalak duruma düştüğümde, ayaklandığım ilk gün yanımda Şamata vardı. Bunu herkes bilir. O yüzden geri geleceğine inanıyorum." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)