Türkiye'de ilk kez uygulandı: Kırmızı kategorideki o şehir tamamen kapandı

Ülkemizde ilk defa tam kapanmanın uygulandığı, çok yüksek riskli kentler arasında bulunan Aksaray'da, cadde ve sokaklar bomboş kaldı.

YAŞAM 07.03.2021, 21:33 08.03.2021, 16:02
Türkiye'de ilk kez uygulandı: Kırmızı kategorideki o şehir tamamen kapandı

Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılan çok yüksek riskli 17 kent arasında yer alarak risk haritasında kırmızı renkle gösterilen Aksaray, mavi renkle kategorize edilen düşük riskli kentler arasına girebilmek için tam kapanmaya gitti.

İlk kez bir kent tamamen kapandı

Son açıklanan kentlere göre haftalık pozitif vaka sayısında 100 binde 140,89 kişi ile yüksek bir sayıya sahip olan Aksaray; market, bakkal, kasap, kuruyemişçi, fırın gibi tüm istisnalar ortadan kaldırılarak, pazar gününü tam kapalı olarak geçirdi.

Vatandaşlar harfiyen uydu

Hafta içi vatandaşlara duyurulan kapanma kararının ardından alışverişini cumartesi gününden yapanlar, cadde ve sokakları bomboş bıraktı. Kentte tam kapanma kararına harfiyen uyulduğu görülürken, koca şehir adeta sessizliğe gömüldü.

Ülkemizde ilk kez tam kapanmanın uygulandığı şehirde yalnızca süt üreticileri, sütlerin günlük olarak toplanması gerektiği için seyreltilmiş şekilde dışarı çıkabiliyor.









Yorumlar (0)