Türkiye'de ilk: 'Aşını ol, altını al'

Sakarya'ya bağlı Kocaali ilçesinde, COVID-19 salgını ile mücadele çerçevesinde yarın başlatılacak kampanyayla ilk doz aşısını yaptıracak 30 kişiye çekilişle gram altın hediye edilecek.

YAŞAM 15.08.2021, 21:37 16.08.2021, 17:54
Türkiye'de ilk: 'Aşını ol, altını al'

Kocaali Belediyesi, Kocaali Kaymakamlığı, Ziraat Odası, Muhtarlar Derneği, Şoförler ve Otomobilciler Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası iş birliğiyle aşıyı teşvik etmek maksadıyla 16-27 Ağustos tarihleri arasında 'Aşını Ol, Altını Al' kampanyası gerçekleştirilecek.

Kampanya çerçevesinde, ilk doz aşısını yaptıranlar arasından 30 kişiye, noter huzurundaki çekilişle gram altın hediyesi verilecek.

Neticeler, 31 Ağustos tarihinde Kocaali Kaymakamlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden duyurulacak.

"Topluma karşı sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz"

Kocaali Kaymakamı Emre Nebioğlu, basın mensuplarına, ilçede 17 ila 50 yaş aralığında 5 bin 54 kişinin ilk doz aşını yaptırmadığını tespit ettiklerini açıkladı.

İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararı doğrultusunda 'Aşını Ol, Altını Al' kampanyası başlatıldığını dile getiren Nebioğlu, "Kampanyayla hemşehrilerimizin duyarlılığını ve topluma karşı olan sorumluluklarımızı artırmanın çabası içerisindeyiz. Yurttaşlarımızdan ricamız, bu illetle hep beraber mücadele ederek, en kısa süre içerisinde normal yaşamımıza dönmemiz için özverili bir şekilde sürece dahil olmaları." sözlerini sarf etti.

Yorumlar (0)