Türkiye'de çekildi: Sürü halindeler

Hakkari’ye bağlı Yüksekova ilçesindeki Karabağ ve Yürekli köylerinin arasında konumlanan ‘Yılan Pınarı’ adlı bölgede sürü halinde yaşayan yılanlar tekrar gün yüzüne çıkmaya başladı.

YAŞAM 13.04.2022, 18:44 14.04.2022, 09:59
Türkiye'de çekildi: Sürü halindeler

Karabağ ve Yürekli köyleri arasında bulunan bölgede yol boyunca yılan sürülerinin bulunması Brezilya'daki 'Yılan Adası'nı anımsatırken, söz konusu manzarayı gören yurttaşlar ise hem şaşırıyor hem de korkuyor. Özellikle de insanların pek uğramadığı zamanlar açık alana çıkan yılanların zehrinin olmadığı da biliniyor.

"Lütfen zarar vermeyin"

'Yılan Pınarı'ndaki yılanların tamamen zararsız olduğunu kaydeden Ayhan Çelik adlı yurttaş, “Nisan ayı gibi dışarıya çıkmaya başlıyorlar. Buraya zaten 'Yılan Adası' deniliyor. Kesinlikle hiçbir zararları yoktur. Hiç kimse bu hayvanlara zarar vermesin. Görüntünün korkunç olduğunu kabul ediyorum fakat zehirsiz hayvanlar. Her sene olduğu gibi sıcaklıkların artmasıyla birlikte yılanlar çiftleşmek için buraya geliyor. Kendimi bildim bileli burada yılanlar var. Bu bölgeye gelen yurttaşlarımızdan ricamız ise yılanlara zarar vermemeleri. Bunlar su yılanı, hiçbir şey yapmazlar." sözlerini sarf etti. 







Yorumlar (0)