Türkiye buz kazıyacak!

Gün içinde Doğu ve Batı Karadeniz ile Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinde gün boyu kar yağışı olması öngörülüyor. Diğer taraftan, Marmara Bölgesi hariç Türkiye genelinde sıcaklıların mevsim normallerinin gerisinde seyredeceği kaydedildi. Meteoroloji buzlanma ve zirai don uyarısı yaptı.

YAŞAM 20.01.2021, 08:59 20.01.2021, 18:42
Türkiye buz kazıyacak!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü uzmanlarının değerlendirme ve tahminlerine göre Türkiye'nin doğu ve kuzey kesimleri parçalı bulutlu ve çok bulutlu; Doğu Anadolu’nun güney doğusu, Doğu Karadeniz, Güneydoğu Anadolu'nun güneyi, Bartın, Bingöl, Erzurum, Iğdır, Karabük, Ordu ve Zonguldak çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı kesimleri karla karışık yağmurlu ve kar yağışlı, Hatay çevreleri yağmurlu ve sağanak yağışlı, geriye kalan bölgeler az bulutlu olacak. Doğu ve İç kesimlerde güçlü don ve buzlanma, kıyı kesimlerde ise hafif don, yer yer pus ve sis bekleniyor.

Hava sıcaklığı

Marmara'da sıcaklıklar 3-5 derece artacak, diğer yerlerde ise ciddi bir değişiklik olmayacak. Havaların mevsim normallerinin 5-10 derece altında seyretmesi bekleniyor.

Rüzgâr

Rüzgâr genellikle kuzeyli yönlerden, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusu güneyli yönlerden hafif esecek, ara sıra ise orta kuvvette esecek.

Buzlanma ve don

Don ve buzlanma olaylarından kıyı bölgelerin hafif etkileneceği, doğu ve iç kesimlerde ise kuvvetli don ve buzlanma beklendiği belirtiliyor. Kuvvetli buzlanma ve donun beraberinde ulaşımda aksamalar gibi bazı olumsuzlukları getirebileceği belirtilerek, yerel yönetimlerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları isteniyor.

EDİRNE: 9°C
İSTANBUL: 7°C
KOCAELİ: 5°C
A.KARAHİSAR: -1°C
DENİZLİ: 6°C
İZMİR: 10°C
ADANA: 11°C
ANTALYA: 13°C
HATAY: 9°C
ANKARA: -2°C
ESKİŞEHİR: -3°C
BOLU: -2°C
KASTAMONU: -1°C
ZONGULDAK: 4°C
AMASYA: 1°C
TRABZON: 5°C
SAMSUN: 6°C
ERZURUM: -8°C
HAKKÂRİ: -1°C
VAN: 0°C
DİYARBAKIR: 1°C
GAZİANTEP: 1°C

Yorumlar (0)