Türkiye, bu sene ilkbahara “pas” dedi

Yurdun kuzeybatı ve doğu kesimlerinde çok bulutlu hava hakimken batı kesimlerde de sağanak yağışlı hava yaşanacak. Türkiye’nin pek çok şehrinde hava artık yaza dönerken sıcaklıklar da 4 derece kadar artacak. Tüm ayrıntılar, Meteoroloji’nin hava tahmin raporlarında derlendi.

YAŞAM 31.03.2022, 09:57
Türkiye, bu sene ilkbahara “pas” dedi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, güncel hava durumu raporlarını yayınladı. Elde edilen son bilgilere göre yurdun kuzeybatı ve doğu kesimleri çok bulutlu görünümde olacak. Özellikle Eskişehir, Kütahya, Manisa, İzmir, Çanakkale, Kırklareli ve Edirne ile çevrelerinde sağanak yağış bekleniyor. Öte yandan kalan şehirler ise az bulutlu ve açık gökyüzüyle karşılaşacaklar. Karadeniz’in yüksek ve iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun yüksek kesimlerinde, kar örtüsüne sahip yerlerde çığ riski bulunuyor. İç kesimler ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde erimeye başlayan kar, su taşkınına veya heyelana sebep olabilir. Sabah ve gece saatlerinde özellikle doğu ve kuzey kesimlerde don, zirai don ve buzlanma görülebilir.



Afrika tozları etkisini hissettiriyor

Ayrıca bu hafta başında Türkiye’ye girmek için bekleyen, bugün ve yarın etkisini büyük oranda hissettirecek Kuzey Afrika tozları da çamur yağmuru denilen olaya sebep olabilir. Bugün ve yarın özellikle yaşlıların, çocukların ve solunum hastalığı bulunanların dışarı çıkmaması tavsiye ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’ne göre artık Türkiye, ilkbaharı karşılamadan yaz mevsimine doğru hızla ilerliyor. Bugün ve yarın, kuzey ve iç kesimler de dahil olmak üzere yurdun genelinde 4 derecelik sıcaklık artışı bekleniyor. Güney ve batı sahilleri ise turizm sezonunu açmak için çoktan hazırlıklarını başlatmış durumda.



Yurt genelinde rüzgar etkili olacak

Tüm bunların yanı sıra yurdun genelinde rüzgar da etkili olacak. Çoğunlukla hafif seyirde görülecek rüzgarın zaman zaman orta kuvvetlerde oluşması da gündemde. Ege ve Marmara kıyılarında ise fırtına hali görülebilir. 

Yorumlar (0)