Türkiye bu hafta "yanıyor"

Ülkemizde bu hafta sıcaklıklar oldukça yüksek. Özellikle Ege Bölgesi "Cehennem sıcakları" yaşıyor demek oldukça mümkün. Batıda sıcaklıklar 39 dereceyi bulurken doğuda ise hem sıcak hem de fırtınalı, sağanak yağışlı ve gök gürültülü hava hakim.

YAŞAM 24.05.2021, 10:42 24.05.2021, 11:18
Türkiye bu hafta "yanıyor"

İlkbahar mevsiminin gelişini hayli hayli hissettiğimiz bir haftaya giriyoruz. Geçen hafta boyunca yurt genelinde etkili olan sağanak yağış ve fırtına, bu hafta nispeten daha az yaşanacak. Bugün (24 Mayıs Pazartesi), Ülkenin kuzeydoğu kanadında sağanak yağış ve gök gürültüsü hakim fakat aynı zamanda sıcaklıkların yüksek olduğu da göze çarpıyor.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde sıcaklıklar 21 ile 30 derece arasında değişecek. Güneydoğu Anadolu Bölgesinde ise sıcaklıklar 20 derece ile 32 derece arasında değişiyor. Akdeniz Bölgesi'nden batıya doğru ise sıcak hava dalgası büyük oranda yayılıyor. Bu bölgede sıcaklıklar en düşük 24 derece olarak ölçülecek fakat havanın açık olması sebebiyle 24 derece sıcaklık 34 derece olarak hissedilecek. Ege Bölgesi'nde termometreler sağlık için olumsuz uyarı veriyor. Tansiyon hastalarının bugün evden çıkmaması gerekiyor zira sıcaklıklar 39 dereceye kadar çıkıyor. Marmara Bölgesi'nde sıcaklıklar, Ege'ye göre nispeten daha iyi. Burada sıcaklıklar 25 ile 30 arasında değişiyor. Ülkede hem sıcak hem de soğuk olan Karadeniz ve İç Anadolu'da sıcaklıklar 20 ile 30 derece arasında değişiyor.
 



25 Mayıs Salı günü ülkenin doğu kısmında fırtınalı, sağanak yağışlı ve gök gürültülü hava hakim olacak. Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde hava sıcaklıkları 19 derece ile 34 derece arasında değişiyor. Bölgede fırtına olmasına rağmen sıcaklık oldukça yüksek. Akdeniz Bölgesi'nde ise sıcaklıklar 26 ile 35 derece arasında ölçülüyor. Tatil için oldukça elverişli olan bölgeden Ege'ye doğru sıcak hava dalgası yayılıyor. Ege Bölgesi'nde 40 dereceyi bulan sıcaklıklar hakim. Hava açık olacağı için bu sıcaklıklar daha yüksek derecede hissedilecek. Özellikle Ege'de bulunan tansiyon hastalarının salı günü boyunca kapalı ve serin havalarda kalması gerekiyor. Marmara Bölgesi'nde sıcaklıklar, önceki güne göre düşse de havanın açık olması, yaşanan düşüşü saklıyor. Karadeniz ve İç Anadolu'da ise hava sıcaklıkları daha düşük fakat mevsim normallerinde seyrediyor. Bu iki bölgedeki sıcaklıklar 22 ile 30 derece arasında değişiyor.



26 Mayıs Çarşamba günü havalar daha da ısınıyor. Doğuda etkili olan fırtına ve yağış yerini bulutlu ve güneşli havaya bırakıyor. Güneydoğu sınırlarında ise yağışlı fakat yine sıcak hava hakim. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde sıcaklıklar 21 derece ile 33 derece arasında değişiyor. Akdeniz Bölgesi'nde sıcaklıklar çoğunlukla 30 derece üzerinde seyrediyor. Ege Bölgesi'nde sıcaklıklar bir miktar düşüş gösteriyor fakat yine de 30 ile 37 derece arasında değişiyor. Marmara Bölgesi'nde sıcaklıklar mevsim normallerinde ve sabit seyrediyor. 23 ile 29 derece arasında değişen sıcaklıklar, hava açık olduğu için daha yüksek hissedilebilir. Karadeniz ve İç Anadolu'da sıcaklıklar bir iki derece daha artarak 22 ile 31 derece arasında değişiyor.



27 Mayıs Perşembe günü termometreler, tansiyon hastaları için uyarı vermeye devam ediyor. Özellikle Güneydoğu Anadolu ve Ege bölgelerinde sıcaklıklar 40 dereceye kadar çıkacak. Doğu Anadolu Bölgesi'nde ise sıcaklıklar 30 derecenin üstüne kadar çıkıyor fakat parçalı bulutlu olmasından dolayı sıcaklık, daha az hissedilecek. Akdeniz Bölgesi'nde sıcaklıklar 33 dereceye kadar çıkıyor fakat yer yer bahar yağmurlarının görülme ihtimali yüksek. Marmara Bölgesi'nde sıcaklıklar bir iki derece düşecek fakat bulutsuz geçen gün sebebiyle sıcaklıklar daha çok hissedilecek. Karadeniz ve İç Anadolu'da sıcaklıklar 21 ile 30 derece arasında değişiyor. 



Hafta boyunca yükselen sıcaklıklar 28 Mayıs Cuma günü yağmur olarak dönüyor. Marmara'nın batısında, İç Anadolu'nun kuzeyinde, Doğu Anadolu'nun tümünde ve Güneydoğu Anadolu'nun sınır kesiminde yağış ve gök gürültüsü görülecek fakat sıcaklıklar da etkisini yitirmeyecek. Güneydoğu Anadolu'nun batı kısmında ise sıcaklıklar 36 dereceye kadar çıkacak. Kalan bölgelerde ise sıcaklıklar, önceki günlere nazaran daha düşük seyredecek. Ülke genelinde parçalı bulutlu hava hakim olacak.


 

Yorumlar (0)