Türkiye-Azerbaycan Kardeşlik Ormanı’na ilk fidanlar dikildi 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan Türkiye-Azerbaycan Kardeşlik Ormanı’na ilk fidanlar dikildi. 

YAŞAM 02.04.2021, 16:50 04.04.2021, 11:09
Türkiye-Azerbaycan Kardeşlik Ormanı’na ilk fidanlar dikildi 

Kocaeli Başiskele’de Paşadağ Dolgu Sahası’nda, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan Türkiye-Azerbaycan Kardeşlik Ormanı’na bugün ilk fidanlar dikildi.



Azerbaycan bağımsızlığını kazandığında onu ilk tanıyan ülkenin Türkiye olduğunu belirten Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, “Dostluğumuz, birbirimize destek oldu bundan sonra da kardeşliğimiz bu ormanda yeşeren fidanlar gibi daim olsun.” ifadelerini kullandı.



Fidan dikimi öncesinde yapılan törene Başiskele Kaymakamı, Belediye Başkanı, MHP İl Başkanı, AK Parti İl Başkan Yardımcısı, Türkiye-Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Başkanı, dernek yöneticileri ve protokol katıldı.



İlk fidanı Azerbaycan İstanbul Konsolosu dikti



Azerbaycan İstanbul Konsolosu Zaur Allahverdizade, ormana ilk fidanı diken kişiydi. Allahverdizade, “Türkiye, her cephede Azerbaycan ile omuz omuza olarak bizlere güç veriyor. Bu orman, dostluğumuzun numunesi.” şeklinde duygularını ifade etti.



Konuşmaların ardından ise Başiskele dolgu alanına ormanı oluşturacak ilk fidanlar dikildi. 60 bin metrekare içerisinde oluşturulan alana toplamda 4 bin 573 fidan dikilmesi hedefleniyor. 

Yorumlar (0)