Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?

Türk kahvesi bizim kültürümüz için oldukça önemli bir içecektir. Tüm özel günlerde bu kahvenin içilmesi ve ikram edilmesi bundan kaynaklanır.

YAŞAM 02.07.2020, 01:48
Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?

Özellikle kız isteme merasimlerinde dahi bu kahve çok özel bir yere sahiptir. Çok küçük yaştan bu yana hemen herkes Türk kahvesi içer ve nasıl yapıldığını bilir. Türk kahvesinin nasıl yapıldığını bilmeyenler için ise tarifini paylaşmak gereklidir. Türk kahvesi nasıl yapılır diye merak edenler için işte ürk kahvesi tarifi.

Türk kahvesi tarifinde ilk olarak kahvenin şekerinin nasıl ayarlanacağını bilmek gerekir. Bu kahveyi herkes damak tadına göre farklı şeker aralıklarında içer. Bu kapsamda sade kahvede şeker bulunmaz. Az şekerli kahve ise bir çay kaşığı şeker ile yapılır. Küp şeker kullanacak olanlar için bir küp şeker az şekerli kahve için yeterlidir.

Orta şekerli kahve iki küp şeker ya da iki çay kaşığı şeker ile yapılır. Çok şekerli kahve için ise üç çay kaşığı şeker ya da 3 küp şeker kullanılır. Kişinin zevkine göre karar verilen şekerin ardından kahvenin nasıl pişirileceğini anlatmak gerekir. Öncelikle Türk kahvesi iyi olsun isteniyorsa soğuk su ile yapılmalıdır. Soğuk suyun içine konulan kahve şekeri atıldıktan sonra kısık ateşte karıştırılarak pişirilmelidir. Taşma aşamasına gelene kadar karıştırılan kahve bir boğum kaynadığı anca az bir miktar fincana boşaltılmalıdır.

Bu durum kahvenin köpüğü için gereklidir. İlk taşımda köpüğü alınan kahve tekrar kaynadığında ise fincanın geri kalanı doldurulur. İyice kaynatılmış, köpüğü alınış ve şekeri iyi ayarlanmış kahve iyi bir Türk kahvesi içmek için son derece önemli detaylardır. Tüm bu anlatılanlara dikkat etmek iyi bir kahve keyfi çıkartmak için son derece yeterlidir.

Yorumlar (0)