Türk bayrağını böyle kurtardılar!

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki bir askeri üssün yakınında önceki gün başlayan orman yangını, havadan ve karadan yapılan müdahale ile söndürüldü. Askeri üsse ait tepede bulunan dev Türk bayrağının zarar görmemesi için verilen mücadele, bir İHA tarafından kaydedildi.

YAŞAM 23.09.2022, 21:59 24.09.2022, 16:53 Hakan Öksüz
Türk bayrağını böyle kurtardılar!

Hava sıcaklığının artması nedeniyle 21 Eylül Çarşamba günü Muğla'nın Marmaris ilçesinde başlayan orman yangını, ekiplerin yoğun çabası sonucu bir gün içinde kontrol altına alındı. Yalancıboğaz civarında başlayan yangının, askeri bölgeye sıçramaması için zorlu bir mücadele verildi. Çalışmalarda 36 helikopter, 14 uçak ve 1600 personel görev aldı. Dumandan etkilenen bir orman muhafaza memuru, hastanede tedaviye alındı.

Yalancıboğaz'da yer alan askeri üssün yakınında başlayan yangın, yetkilileri alarma geçirdi. Askeri üsse ait olduğu belirlenen bir tepede yer alan dev Türk bayrağının yangından etkilenmemesi için yoğun çaba sarf edildi. Bayrağın etrafında bulunan ağaçlık alan temizlendi, helikopterlerle bölgeye su atıldı.

Görüntüler, bir İHA tarafından kaydedildi!

Dev bayrağın zarar görmemesi için yapılan çalışmalara dair görüntüler, bir İHA tarafından kayıt altına alındı. Söz konusu görüntüler, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü tarafından paylaşıldı. Konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Orman yangınının çıktığı bölgedeki soğutma çalışmaları sürüyor. Yangında yaklaşık 500 hektarlık alan zarar gördü. Alevlere teslim olan alanların ormanlaştırılması için çalışmalara başlandı." denildi.

Yorumlar (0)