Turistleri bile kıskandıran 5 yıldızlı bedava tatil başladı

Antalya’da 5 yıldızlı lüks otellerin hemen yanı başında denize sıfır kilometre olarak kurulan çardaklarda yaşayan yurttaşların izole tatil keyfi başladı. Çoğunluğunu yerli turistlerin oluşturduğu bölgedeki yaşam, 5 yıldızlı otellerdeki diğer tatilcileri dahi kıskandırıyor.

YAŞAM 30.05.2021, 18:22
Turistleri bile kıskandıran 5 yıldızlı bedava tatil başladı

Antalya'da 5 yıldızlı otellerin yoğun olarak bulunduğu bölgenin hemen yanında konumlanan Kumköy Mahallesi'nde denize sıfır kilometre çardaklar, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Serik ve Aksu ilçeleri başta olmak kaydıyla ülkemizin dört bir yanından gelen yüzlerce kişi, yaz aylarını denize sıfır kilometre bölgeye kurdukları çardaklarda geçiriyorlar. Hem havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi hem de eğitimin uzaktan yapılması nedeni ile mayıs ayı başında bölgeye akın etmeye başlayan yurttaşlar, ilk etapta çardaklarını tamir ediyorlar. Tam kapanma ve kısmi kapanma uygulamalarını da burada geçiren bölge halkı, sayısı 500'ü aşan çardaklardaki yaşam tarzlarıyla yerli ve yabancı turistleri kıskandırıyor. 

"Hayatımızdan memnunuz"

Bir ay evvel çardaklara taşıdıklarını dile getiren Mehmet Gök, “Havası tertemiz. Salgın şartlarında burada olmak çok güzel. Bir tarafta oksijen, diğer tarafta deniz. Kent hayatından uzağız.” dedi. Rahime Gök ise çardaklarda yaşamaktan dolayı memnun olduklarını söyledi.

“Virüs denizden korkar"

“Değerini bilen için hayat çok güzel.” diyen Şükran Kandemir, "Yaklaşık olarak 2 bin kişi burada. Geçtiğimiz yıl geldim ve memnun kaldım. Çift daire çardak kurdum." sözlerini sarf ederken, eşi Faruk Kandemir ise "Buraya gelince huzur doluyorum. Kent hayatından sıkıldık, burası harika. Virüs buraya uğramaz, denizden korkar." şeklinde konuştu. 













Yorumlar (0)