Turistler esnafa can suyu oldu

Eskişehir Odunpazarı’nda hediyelik eşya satarak geçimini sağlayan esnafın, turistlerin gelmesiyle yüzü güldü.

YAŞAM 01.08.2021, 14:06 02.08.2021, 09:02
Turistler esnafa can suyu oldu

Pandeminin sürmesi sebebiyle hediyelik eşya satıcıları maddi olarak en fazla kayıp yaşanan sektör oldu. Eskişehir’e yabancı ve yerli turistlerin gelmesi küçük esnafı mutlu etti. Hediyelik eşya satıcıları, ülke genelinde olduğu gibi Eskişehir genelinde de koronavirüs salgınıyla turizmden elde etmiş olduğu gelirleri büyük oranda azaldı. Pandemi döneminde kısıtlamaların kalkmasıyla turizmde hareketlilik meydana geldi. Eskişehir’deki küçük esnaf olarak adlandırılan hediyelik satıcıları bu yaz tatilinde az da olsa gelir sağladı.

“Tek umudumuz koronavirüsün sona ermesi”

Eskişehir Odunpazarı’nda hediyelik eşya satışı gerçekleştiren işletmeci Seray Eyiol, pandeminin sürmesi sebebiyle hediyelik eşya satıcılarının maddi kaybın en fazla etkilediği sektörlerden biri olduğunu ifade ederek, “Pandemi döneminde yasakların olması sebebiyle maddi ve manevi olarak kayıp yaşadık. Yerli ve yabancı turistlerin yaz tatilinde gelmesi bizleri oldukça mutlu etti. Tek umudumuz koronavirüsün bitmesi.” şeklinde konuştu.

Şırnak’tan Eskişehir’e gelen ziyaretçi Esra Dinç ise, turizm yerlerinde satışı olan hediyelik eşyaları beğendiğini ve yöresel el dokumasyıla yapılmış olan küçük hediyelikleri uygun fiyatlı olduğundan tercih ettiğini söyledi. Dinç, “Özellikle elle yapılan hediyelik eşyaları oldukça beğeniyorum. Fiyat olarak diğer mağazalarla karşılaştırıldığında çok daha fazla uygun oluyor. Hediyelik eşya satışının olduğu yerlere çok daha fazla destek sağlanmalı.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)